Királyi kvíz: Teszteld, mit tudsz a brit uralkodókról!

GettyImages-852032604

Anglia és Nagy-Britannia történelme kétségtelenül tele van érdekes eseményekkel és karizmatikus személyiségekkel, megismerésükben segítettek a filmek és a Shakespeare-drámák is. Kvízünkből most megtudhatod, mennyire vagy képben a brit uralkodókkal kapcsolatos tényekkel!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

 Értékelés:

0-3: Semmi gond, könyvek és filmek tömege szól az angol és brit uralkodókkal kapcsolatos történésekről, nem bánod meg, ha utánajársz ezeknek a dolgoknak. Esetleg a Robin Hooddal vagy a Szerelmes Shakespeare-rel is kezdheted. Vagy rosszkedvünk telétől is indulhatsz, maga Shakespeare mester vezet be az angol királyi udvar ármányaiba a III. Richárdban.

4-7: A legfontosabb nevek és történések biztos megvannak, de azért érdemes egy kicsit jobban elmélyedni a brit történelemben, sok izgalmas eseménnyel találkozhatsz.

8-10: Gratulálunk! Talán mindig is a történelem volt a kedvenced, de ha csak az aktuális események miatt néztél utána a tényeknek, az is dicséretes.

Oszd meg másokkal is!
Mustra