Jöhetnek a vadonatúj ATM-ek, erre képesek a mindentudó automaták

GettyImages-1200947909
Olvasási idő kb. 2 perc

Új típusú bankautomatákat tesztelnek Nagy-Brittanniában. Különlegességük abban rejlik, hogy egyszerre több bankba kínálnak készpénzbefizetési lehetőséget.

A készpénzbefizetési tranzakciók forradalmi újításai az új angol ATM-ek, melyeket hamarosan országszerte elhelyeznek. Jelenleg még csak egy szuperautomata működik Warwickshireben. 

A bankfiókok üzemeltetői egyre több esetben döntenek a készpénzmentesség mellett, azaz egyre ritkábban van lehetőségük az ügyfeleknek pénzt befizetni számlájukra. Megjelentek azonban a befizetésre is alkalmas bankautomaták, amelyeknél 0-24 órában intézhetik a banki ügyfelek befizetéseiket.

Az új ATM-ek nem csak egy bank készpénzbefizetéseit kezelik
Az új ATM-ek nem csak egy bank készpénzbefizetéseit kezelikAstrakan Images / Getty Images Hungary

Az új ATM-ek megoldják a készpénzproblémát

Ezekből azonban kevesebb van, mint amennyire az ügyfeleknek, főként a napi készpénzforgalmat is lebonyolító kisvállalkozóknak szükségük lenne, ráadásul nem is találhatóak meg minden településen. Egyes bankok ügyfeleinek így csak korlátozott időben van lehetőségük arra, hogy banki tranzakcióikat elintézhessék. Ezt oldanák meg a szuperbankautomatákkal.

A megoldást a problémára talán éppen a most bevezetett, új típusú ATM-ek jelentik, amelyek egyszerre több bank befizetéseit képesek kezelni. 

Martin McTague, az angliai Kisvállalkozások Szövetségének (FSB) országos elnöke szerint a bankfiókhálózat hanyatlása miatt sokan maradtak létfontosságú szolgáltatások nélkül Nagy Britannia-szerte. 

Úgy véli, hogy különösen a kisvállalkozók számára lenne fontos az új típusú ATM, mert segítené őket abban, hogy biztonságosan befizethethessék a napi bevételeiket anélkül, hogy a vállalkozást korábban be kellene zárni, vagy mérföldeket kéne utazniuk, mire találnak egy bankot. 

Nyolc bankba fizethetnek be egy helyen a britek

Az új ATM-ek a Bank of Scotland, a Barclays, a Halifax, a Lloyds, a NatWest, a Royal Bank of Scotland és az Ulster Bank ügyfeleinek készpénzbefizetéseit tudják kezelni. Ha az első warwickshire-i ATM beváltja a hozzá fűzött reményeket, Nagy-Brtitannia-szerte többet is elhelyeznek majd belőle. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek