Nagyivók kedvenc tudatmódosítói. Te tudod, mit ittak a híres piások?

GettyImages-1341881781

Vajon mi köti össze Janka nénit, Johnny Deppet, Ernest Hemingwayt, James Bondot és Ava Gardnert? Igen, jól látod: szesztestvérek voltak ők a javából!

Természetesen nem más a kapocs köztük, mint az alkohol, és az ahhoz való viszonyuk. De vajon ki mondta halála előtt, hogy sosem lett volna szabad whiskyről Martinire váltania? És azt, hogy amikor meghal, százötven éves szeretne lenni, és az egyik kezében cigarettát, a másikban pedig whiskyt akar tartani? Te mennyire ismered a híres nagyivókat? Legfrissebb kvízünk kitöltése után megtudhatod. 

Ki mondta, hogy sosem lett volna szabad whiskyről martinire váltania?

Kinek a nevéhez köthető a következő bölcsesség? „Ha meg akarod ismerni a helyiek kultúráját, tölts el egy estét a kocsmáikban.”?

Mit ivott James Bond „rázva, és nem keverve”?

Ki mondta, hogy a hamvait egy whiskys hordóban kívánja nyugalomra helyezni, így ízesítve meg a hordó tartalmát?

Kinek a halálát okozta májzsugor?

Ki az, aki a klóros víznél jobban szereti a sört, mindig ügyel arra, nehogy megpimpósodjon a bor, és tej helyett egy stampedli pálinkával is megelégszik?

Kihez köthető a következő bölcselet? „Ha túl sok van bármiből, az lehet rossz, de túl sok a jó whiskyből alig elég.”

Ki mondta? „Százötven éves koromig akarok élni, de amikor meghalok, azt szeretném, ha az egyik kezemben egy szál cigaretta, a másikban pedig egy pohár whisky lenne.”

Ki mondta? „Lehet, hogy az alkohol az ember legnagyobb ellensége, de a Biblia azt mondja, szeresd az ellenségeidet.”

Volt, aki verselt is róla, de ki is? „Az alkohol gyógyítja életünket, / ezt a fekélyes, óriás-sebet.”

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

0–4 helyes válasz: Hoppá, lehet, hogy mégsem annyit tudsz a híres emberek és az alkohol kapcsolatáról, mint gondoltad? Most azért lehet, hogy a kvízből tanultál néhány dolgot. 

5–7 helyes válasz: Félúton! Nem rossz, de ha megpróbálod még egyszer, lehet, hogy jobban fog menni. 

8–10 helyes válasz: Te aztán készültél, gratulálok! Reméljük, hogy azért ez nem azt jelenti, hogy te magad is ilyen bensőséges viszonyt ápolsz az alkohollal, valószínűleg inkább rendkívül jól képezted magad, amikor irodalomra, filmekre vagy sztárokra került a sor. Szép munka!

Oszd meg másokkal is!
Mustra