Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

A reformkor híres irodalmárának szülőhelyén járunk.

Győr-Moson-Sopron megyében, a Kisalföld délkeleti részén vagyunk, Győr és Pápa között félúton, a Sokorói-dombság és a Marcal-medence síkságának találkozásánál. A térség már a kőkorszakban lakott volt, később a rómaiak, a besenyők és a pogány magyarok is letelepedtek itt. A település, melynek első írásos említése a 13. századra tehető, a kora újkorba elnéptelenedett, a 18. században viszont rohamos növekedésnek indult, Győr vármegye második legnagyobb lélekszámú települése lett. 1908-ban elnyerte a nagyközségi rangot, 2001-ben pedig ismét városi rangra emelkedett, ma mintegy 4000 lakosnak ad otthont. Leghíresebb szülötte a reformkori irodalom nagy szervezője. A II. világháború idején hadszíntérként szolgált, a szovjet csapatok hadikórházat létesítettek a településen.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadász le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.