Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

A reformkor híres irodalmárának szülőhelyén járunk.

Győr-Moson-Sopron megyében, a Kisalföld délkeleti részén vagyunk, Győr és Pápa között félúton, a Sokorói-dombság és a Marcal-medence síkságának találkozásánál. A térség már a kőkorszakban lakott volt, később a rómaiak, a besenyők és a pogány magyarok is letelepedtek itt. A település, melynek első írásos említése a 13. századra tehető, a kora újkorba elnéptelenedett, a 18. században viszont rohamos növekedésnek indult, Győr vármegye második legnagyobb lélekszámú települése lett. 1908-ban elnyerte a nagyközségi rangot, 2001-ben pedig ismét városi rangra emelkedett, ma mintegy 4000 lakosnak ad otthont. Leghíresebb szülötte a reformkori irodalom nagy szervezője. A II. világháború idején hadszíntérként szolgált, a szovjet csapatok hadikórházat létesítettek a településen.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadász le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra