Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Vas megyébe, egy turisták által igen kedvelt városba látogatunk ma.

Nyugat-Magyarországon, Vas megyében járunk, a megye második legnépesebb városában, mely a Gyöngyös-patak torkolatától délre fekszik, és 15 ezer embernek ad otthont. Már az őskorban lakott hely volt, később a rómaiak alapítottak települést a közelben, a honfoglalás után a magyarok a német támadások ellen emeltek itt erődítményt. A város leghíresebb urai a Nádasdyak voltak, köztük Nádasdy Tamás, aki az ország egyik humanista kulturális centrumát hozta itt létre a 16. században, illetve Nádasdy Ferenc, a „fekete bég”, a hírhedt Báthori Erzsébet férje. Itt halt meg és a itt is nyugszik a 16. század legjelentősebb énekes költője is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra