Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Vas megyébe, egy turisták által igen kedvelt városba látogatunk ma.

Nyugat-Magyarországon, Vas megyében járunk, a megye második legnépesebb városában, mely a Gyöngyös-patak torkolatától délre fekszik, és 15 ezer embernek ad otthont. Már az őskorban lakott hely volt, később a rómaiak alapítottak települést a közelben, a honfoglalás után a magyarok a német támadások ellen emeltek itt erődítményt. A város leghíresebb urai a Nádasdyak voltak, köztük Nádasdy Tamás, aki az ország egyik humanista kulturális centrumát hozta itt létre a 16. században, illetve Nádasdy Ferenc, a „fekete bég”, a hírhedt Báthori Erzsébet férje. Itt halt meg és a itt is nyugszik a 16. század legjelentősebb énekes költője is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.