Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Ma egy pezsgően izgalmas német nagyvárosba utazunk.

Egy csaknem négymilliós lélekszámú városba látogatunk, mely a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja. A város fontos közlekedési csomópont, és egyike Európa leglátogatottabb nagyvárosainak. Központja a Spree folyó partján fekszik, a folyó kelet-nyugati irányban folyik át a városon.

A terület lakottságáról már az időszámításunk előtti harmadik évezredből is maradtak fenn bizonyítékok: a 13. században kereskedővárosként jött létre, majd a 19. századtól kezdve bámulatos gyorsasággal nőtt világvárossá. Ma Európa egyik leglátogatottabb városa, világviszonylatban is kiemelkedően nagy turistaforgalmat bonyolít, ha nincs világjárvány, turisták milliói látogatnak el a képünkön szereplő Brandenburgi kapuhoz is.

Van már ötleted? Jöhet a kép? 

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.