Fizetnél azért, hogy elcsábítsák a párodat? Van, aki megteszi

Sokféle titkos ügynök létezik a világon: legtöbbjük a hazáját vagy a megbízóját képviseli ésszel, fegyverrel, erővel. Japánban azonban a wakaresaseyák a kapcsolatokat ítélik halálra, majd végzik ki. De kinek áll ez érdekében?

2010-ben Takeshi Kuwabarát megvádolták és elítélték kedvese, Rie Isohata meggyilkolása miatt. Az ügy azért keltett világszenzációt, mert Kuwabara egyike volt a kapcsolatgyilkos ügynököknek, akiket azért bérelnek fel, hogy véget vessenek bizonyos szerelmeknek. Rie Isohata férje fizetett neki azért, hogy feleségét elcsábítsa, és ő így könnyebben elválhasson tőle, de arra, amivé az egész ügy fajult, még ő sem számított.

Gyerekek, apa dolgozni megy 

Kuwabara számára ez csak egy megbízás volt a sok közül, azaz pénzért cserébe el kellett csábítania valakinek a feleségét – eközben esténként otthon várta a saját felesége és a gyerekei. Miután elvállalta a feladatot, reggel felkelt, és munkába indult: IT-szakembernek kiadva magát randevúra hívta egy szupermarketbe Rie Isohatát. Tökéletes álcát fejlesztett ki: szemüveges, visszahúzódó kockának tettette magát, aki teljesen belebolondul a randipartnerébe. A módszer működött, Riével viszonyt kezdtek és valódi kapcsolat alakult ki közöttük – már amennyiben ezt az egészet valódinak lehet nevezni. Kuwabara ismerőse ugyanis fényképezőgéppel követte őket a randevúikra, és leleplező képeket készített intim együttléteikről. Ezeket Rie férje bizonyítékként nyújthatta be a bíróságon a válás kezdeményezésekor – ha viszonylag gyors és könnyű válást szeretnénk Japánban, akkor ilyesmire szükség lehet.

Kuwabara, a tökéletes ügynök egy dologgal nem számolt: hogy beleszeret a nőbe, akit munkaköri kötelességből csábított el. Így amikor Rie számára kiderült a csalás és dühében el akarta hagyni, nem tudta elengedni. A vita odáig fajult, hogy megfojtotta a lányt egy zsinórral. A bíróság pedig gyilkosság miatt 15 év börtönbüntetésre ítélte.

Nem adják olcsón

Azt gondolnánk, hogy ez az ügy visszavetette a wakaresaseyákat közvetítő ügynökségeket, ám épp fordítva történt: átmeneti visszaesést követően az elmúlt tíz évben az ügynökségek ugyanúgy reklámozzák magukat online, és a tevékenységük iránti kereslet sem csökkent. Pedig nem kérnek keveset: egy kapcsolat egyszerű, bonyodalmaktól mentes megszüntetése minimum egymillió forintnyi jenjébe kerül a megbízónak, de az ár felmehet több tízmillió forint fölé is – és legálisnak sem feltétlenül mondható. Mégis, jelenleg majdnem háromszáz ilyen ügynökség hirdeti magát az interneten, azaz elegendő ügyfél jut mindegyiküknek.

Japánban légy óvatos, ha valaki megpróbál elcsábítani!
Japánban légy óvatos, ha valaki megpróbál elcsábítani!LeoPatrizi / Getty Images Hungary

Joggal merül fel a kérdés: vajon mi visz rá valakit arra, hogy fizessen a saját házassága tönkretételéért? A válasz az, hogy felbérelni valakit, hogy csábítsa el párunkat, sokkal könnyebb, mint odaállni a másik elé, és felvállalni azt a konfliktust és felelősséget, ami a szakítással jár. Az ügyfél ehelyett csendben kivárja, míg társa fejét elcsavarják, szerelmes lesz, tovább akar lépni, s így már magától válik, de legalábbis sokkal könnyebben beleegyezik a kapcsolat befejezésébe. Így nemcsak a szakítás, de a bírósági tárgyalás is sokkal gyorsabb, könnyebb, egyszerűbb. Hogy eközben a másik felet egész egyszerűen átverik és becsapják, az a válni akaró partnert a jelek szerint nem túlzottan hatja meg. 

Ilyen eszement módon se mentettek még meg házasságot

A wakaresaseyákat azonban nem csak erre a célra bérelhetik fel. Aggódó házastársak és partnerek egy másik szolgáltatást is kérhetnek, mégpedig azt, hogy az ügynök vessen véget párjuk egyébként is folyó viszonyának.

Tegyük fel, hogy egy feleség gyanakszik: úgy véli, férje megcsalja valakivel. Felbérel egy wakaresaseyát, hogy figyelje meg a férfit, nyomozzon utána on- és offline, szerezzen bizonyítékokat. A folyamat közben az ügynöknek joga van úgy tenni, mintha barátkozni akarna a férfival, amit nagyon könnyű megtennie, hiszen eddigre szinte mindent tud a másik szokásairól, ízléséről. Minél bizalmasabb kapcsolatba kerülnek, a gyanúsított annál inkább megnyílik, s akár magától is bevallja, hogy félrelép, azt is, hogy kivel. Ekkor jön egy női ügynök, aki viszont a szerető közelébe férkőzik, barátságot köt, nyomoz, megtudja, az illető milyen férfiakhoz vonzódik, miért vállalta a harmadik szerepét, és így tovább. Ekkor lép színre a harmadik ügynök, egy olyan férfi, aki kliensünk férjének a szeretőjének álmai lovagja. Mindent megtesz, hogy elcsábítsa a nőt, és az végül szakítson az eredeti ügyfél férjével. Ha ez sikerül, a küldetést sikeresen teljesítették, a három ügynök pedig anélkül, hogy valaha is felfedné valódi kilétét, fokozatosan felszívódik. Négy hónapnyi munka, csalás és ármánykodás, de a célt elérték, ráadásul a saját ügynökségük védelmében úgy, hogy valójában egyetlen japán törvényt sem hágtak át – az erkölcsi aggályokról most nem beszélünk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Az egész világot behálózzák az ügynökségek?

Bárcsak azt mondhatnánk, hogy a kapcsolatromboló és -mentő ügynökségek csak Japánban léteznek, de valószínűleg más országokban is megtalálható ez a szolgáltatás, része a magánnyomozók világának. Ugyanakkor Japán továbbra is furcsa marad: az országban komplett családot, barátnőt lehet bérelni, hogy az aggódó szülőket megnyugtassuk, vagy jól mutassunk egy társasági eseményen, sőt arra is képeznek ki fiatalokat, hogy a szobájukba zárkózott, hermetizálódni igyekvő, magányos japánokat kicsalogassák odújukból. Ezenkívül külső segítséget vehetnek igénybe béküléshez, a gyerek barátainak megválogatásához – és az erre nem alkalmas csemeték eltávolításához –, sőt bosszúpornó megjelentetésének megakadályozásához is.

És ez még mindig nem a vége. Szakítás vagy válás esetén ügynökök segíthetnek bánatpénz kicsikarása vagy összegyűjtése céljából, de ha sírunk, külön ember törölgetheti le a könnyeinket vagy ölelgethet, vigasztalhat, segíthet a háztartási munkában – órabérben. Számtalan lehetőség közül választhatunk, csak ne kelljen a hagyományos megbeszélős, érzelmileg telített helyzeteket valóban megoldani. Inkább eladják pénzért a békülést, a randit, a szexet, a válást, a hűtlenséget vagy a barátságot, hiszen vásárolni sokkal könnyebb és egyszerűbb. Igaz?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek