Még mindig a magyar fotós szürreális életképein ámul a világ

Mindennapi használati tárgyaink emberi méreteinkhez igazodnak: kézre áll a tojásszeletelő, a mosogatószivacs és az energiaitalos doboz is. De mi van akkor, ha megváltoztatjuk a perspektívát, és babszemnyi embereket helyezünk ezek közé a tárgyak közé? Minden csak nézőpont kérdése, nem igaz?

Csákvári Péter a nézőpontváltással játszik munkáiban: mindennapi használati tárgyakból, ételekből kreál valósághű, ugyanakkor kicsit bizarr, néha félelmetes, máskor fekete humorú képi világot aprócska vasútmodell-figurák köré. A magyar fotós képeivel nemcsak rangos díjakat hozott el, de több ismert külföldi lap hasábjain is szerepelt és tűnik fel rendszresen.

Csákvári Péter „apró, kitalált senkiföldjét” a vasúti terepasztalok iránti gyerekkori szenvedély és az ételfotózás szeretete hozta létre. A projekt saját oldalán további izgalmas képeket találsz, ha pedig te is szívesen fotózol kicsiket, itt képezheted kicsit tovább magad.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek