Ez az idei év 10 legnépszerűbb koktélja

A változás a koktélok világában is örök, a klasszikusok azonban nem mennek ki a divatból.

A Drinks International 2019-ben is kiadta a világ legnépszerűbb koktéljainak listáját – számolt be a Business Insider. A weboldal 38 ország 127 bárját kérdezte, hogy melyek a legkelendőbb koktélok. Ezekből az adatokból állították végül össze a listát, amely a világ legnépszerűbb koktéljait állítja sorba.

10. Moscow Mule

Moscow Mule
Moscow MuleShutterstock

A stílusos rézbögréknek köszönhetően a bárok népszerű kiegészítői is. A vodkából és fűszeres gyömbérsörből készült italt lime-lével és mentalevelekkel ízesítik.

9. Aperol Spritz

Aperol Spritz
Aperol SpritzShutterstock

A világ legtöbb helyén az 1950-es évek óta töretlenül hatalmas népszerűségnek örvend ez a könnyű, akár vacsora előtt is jól fogyasztható ital. Elkészíteni nagyon egyszerű, az Aperolhoz csak Proseccót, szódavizet és jeget kell adni, és a narancskarika beszerzése sem okoz kihívást.

8. Margarita

Margarita
MargaritaShutterstock

A legnépszerűbb klasszikus tequilakoktél a listán. Biztos, hogy mindannyian kóstoltuk már valamelyik felturbózott változatát, de ha a hagyományos verzió mellett döntünk, nem kell hozzá más, csak tequila, narancslikőr, citromlé és egy kis só a pohár szélére.

7. Espresso Martini

Espresso Martini
Espresso MartiniShutterstock

A jól ismert, kávéalapú koktél két helyet javított ebben az évben. Megcsinálni pedig bárkinek sikerül, ha a vodkát, eszpresszót, kávélikőrt és cukorszirupot megfelelő arányban keveri össze.

6. Dry Martini

Dry Martini
Dry MartiniShutterstock

Évek óta az első 10 között van, és szinte biztos, hogy ez a jövőben is így marad. Ez a klasszikus ital száraz vermutból és ginből áll.

5. Manhattan

Az édes vörös vermut és bourbon vagy rye whiskey keverékét az angostura íze egészíti ki, a díszítéshez pedig elengedhetetlen a koktélcseresznye.

4. Daiquiri

Daiquiri
DaiquiriShutterstock

A legnépszerűbb rumalapú koktél a listán. Míg az egyszerű, klasszikus recept fehér rumot, szirupot és lime-levet tartalmaz, a világon számtalan variációja jött már létre.

3. Whiskey Sour

Whiskey Sour
Whiskey SourShutterstock

Az egyszerű klasszikussal elértünk a lista harmadik helyére, melyhez nem kellett több, mint whiskey, citromlé, cukorszirup és – adott esetben – tojásfehérje.

2. Negroni

Negroni
NegroniShutterstock

A Negroni évek óta stabilan tartja a második helyet. Egy rész gin, egy rész vermut rosso, és egy rész Campari a siker titka, narancshéjjal díszítve.

1. Old Fashioned

Old Fashioned
Old FashionedShutterstock

Az Old Fashioned ötödik éve vezeti a listát a világ legnépszerűbb koktéljaként. Ez az amerikai klasszikus whiskey-t, két csepp angosturát, szódát és egy kis barna cukrot tartalmaz, és az eredményből úgy tűnik, ezen nem is kell változtatni.

Ha a fenti kínálat mégsem nyerte el a tetszésedet, érdemes szétnézni a sörök háza táján is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra