Így járulnak hozzá a szobanövények az egészségedhez

A cserepes virágok, szobanövények nagyon jól jelzik egy lakószoba vagy iroda élhetőségét: ahol a növénynek jó, ott többnyire az embernek is.

Vajon miért érezzük jobban magunkat növényekkel gazdagon díszített környezetben? Pontosan hogyan hatnak egészségünkre, közérzetünkre?

Egy, az Air Quality, Atmosphere & Health című folyóiratban közzétett tanulmány szerint az olyan szobanövények, mint a vitorlavirág (Spathiphyllum) és a borostyán (Hedera), sokat javítanak a zárt terek levegőjének minőségén. A szobanövények kivonják ugyanis a szén-dioxidot a helyiség levegőjéből, sőt a relatív páratartalmat is növelik - írja a Health Minute.

Dr. Tijana Blanusa, a Readingi Egyetem kutatója szerint: "A szobanövények egyszerű és megfizethető módon

csökkentik a levegő szárazságát a zárt terekben, mérséklik a száraz bőr tüneteit, és még számos más pozitív hatásuk van.

Mi több, Blanusa szerint a növények a közérzetünkre is hatnak, ugyanis sokkal nagyobb a lelki és fizikai tűrőképességünk, ha olyan környezetben tartózkodunk, ahol sok zöld növény van. Így aztán barátságosabbnak, vidámabbnak és egészségesebbnek értékelik a dolgozók is az olyan munkahelyet, ahol minden asztalon van cserepes virág.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy a NASA szerint milyen növényeket kéne a hálódban tartanod, olvasd el korábbi cikkünket:

Oszd meg másokkal is!
Mustra