Az amerikaiak többsége látott már szellemet. És te?

Valami szokatlan fényjelenséget észleltél a szobában, vagy ismeretlen eredetű hangot hallottál a pincéből? Az ember (ilyenkor a szerző rendszerint magáról beszél), ha ilyet tapasztal, igyekszik meggyőződni a hang eredetéről, megkeresi a fura fény forrását, utánajár a szokatlan eseménynek, mert meg van győződve róla, hogy a dolgoknak mindig van valamilyen racionális magyarázata. A dolgok nem történnek csak úgy. Erre szembejön egy meglepő kutatás arról, hogy az amerikaiak többsége nem így vélekedik.

Talán a sok horrorfilm teszi, vagy a rengeteg túlvilággal foglalkozó sorozat az ismeretterjesztő csatornákon, de az emberek több mint a fele gondolja úgy Amerikában, hogy volt már valamilyen kapcsolata a másvilággal - írja a StudyFinds.

Halloween közeledtével a Groupon megkérdezett 2000 derék amerikai állampolgárt arról, hogy hányan hiszik úgy, hogy volt már részük valamilyen paranormális jelenségben. A felmérés szerint 10-ből hatan állították, hogy láttak már szellemet. Sőt, van még tovább is: 10-ből négyen nyilatkoztak úgy, hogy a háziállatuk (!) is látott egyet!

És te láttál már szellemet?

Na, és mit csináltak ezek a szellemvadászok, amikor találkoztak a jelenéssel? Hát sikoltozva elszaladtak! Mások teljesen kikészültek, magukba roskadtak és sírva fakadtak. Háromból mindössze egy válaszadó mondta viszont csak azt, hogy élt már olyan házban, amit kísértetek laktak.

Mi a para?

A kutatók ezen felül arra is kíváncsiak voltak, hogy mi a 10 legfélelmetesebb dolog az amerikaiak szerint. Az tengerentúliak tízes paralistája eszerint a következő:

  1. kígyók
  2. pókok
  3. cápák
  4. fulladás
  5. tériszony
  6. nyilvánosság előtt beszélni
  7. valamilyen hibát elkövetni
  8. méhek
  9. klausztrofóbia
  10. elutasítottnak lenni

Érdekes, hogy bár a kígyóktól való rettegés toronymagasan vezet a félelmetes dolgok listáján, a legtöbben mégis úgy gondolják, hogy kevésbé lenne borzalmas élmény, hogy kígyók csúsznak-másznak körülöttük, mint az, hogy egy megvadult méhraj üldözze őket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek