50 évesen is fiatalnak kinézni - ezt tudják a műanyagok!

Legalább 47 éves az a mosogatószeres flakon, amit Somersetben találtak a tengerparton - kell ennél brutálisabb felhívás a a környezetszennyezés elleni küzdelemre?

A burnharmi parti őrség  akadt rá egy sértetlen cimkéjű, “Fairy” márkájú mosogatószeres dobozra, amit egyébként tekintélyes mennyiségű szemétből készült hordelékszigetből emeltek ki az egyenruhások. A mosogatószer címkéje szerint legalább 47 éves, amit onnan tudni, hogy a palackot a "4D OFF" jelzéssel látták el, vagyis a vegyszert még az 1971-es mértékegységváltás előtt gyártották - írja az ABC News

Jobb, mint új korában!
Jobb, mint új korában!Facebook: Burnham Coastguard

Az a durva, hogy ez a palack majdnem 50 éve úszkál a vizeinkben, és még mindig úgy néz ki, mintha új lenne!

Mégis mit tehetünk, ez ellen a kíméletlen környezeti károkozás ellen? - teszik fel a kérdést Facebook posztjukban a parti őrök.

A poszt készítői - megválaszolva a maguk által feltett kérdést - arra buzdítanak, hogy csatlakozzunk a tengerpartokat szeméttől mentesítő csapatokhoz. Sok kicsi sokra megy, igenis számít, mit teszünk, mi magunk is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy gyönyörű bolygónk élhetőbb hely legyen. Innen Magyarországról ez persze kevésbé opció, annyi azonban bizonyos, hogy legalább a műanyag hulladék csökkentésével nekünk is megéri tenni ezért.

Egy 2015-ben készült tanulmány szerint ugyanis csak 2010-ben 8 millió (!) tonna műanyag került az óceánokba, az UNESCO pedig arról számolt be, hogy évente 1 millió sirálynak, és további 100.000 különféle tengeri élőlénynek kell elpusztulnia a tengerek szennyezettsége miatt.

Te mit teszel meg ma a környezetedért? (több választ is jelölhetsz)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek