Így lélegzik a Föld – 20 év műholdas felvételei a NASA-tól

Az évszakok váltakozása és a két évtized alatt bekövetkezett, maradandó változások is nyomon követhetők a NASA videóján.

Az atmoszféra, az óceánok, illetve a hóval, a növényvilág zöldjével vagy épp homokkal borított szárazföld változásait dokumentáló videón nemcsak az évszakok változása figyelhető meg, hanem a három műhold által 20 év alatt összegyűjtött adatok által felrajzolt, maradandó változások is. 

Az adott évszak csapadékmennyiségével összefüggő mértékben megnyúló és összehúzódó sivatagokon, vagy épp a Mexikói-öbölben, a Mississippi torkolatánál felgyülemlő édesvíz okozta változásokon a műholdak két évtizedes munkája által összefoglalt éghajlatváltozás és a globális felmelegedés hatásai is tetten érhetők a NASA szakértője szerint.

A NASA szerint alapvetően az a céljuk az elmúlt 20 évet összegző videóval, hogy megmutassák, milyen érzékenyen érinti a bolygó élővilágát az éghajlatváltozás, és arra buzdítsák az embereket, hogy tegyenek is valamit a környezet kímélése érdekében. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.