Van olyan csaj, aki menőbb, mint Taylor Swift?

A kérdést Twitteren tette fel egy rajongó. Csak éppen nem számított arra, hogy így kiborul tőle az internet népe.

A női mesterlövészek, vadászrepülő-építők és illegális halászhajók százait elsüllyesztő indiai miniszterek gyűjtőhelyévé váló beszélgetést minden idők egyik legkevésbé kemény csaja, a vattacukorból, kiviszörpből és hajlakkból összeállított Taylor Swift egyik rajongója indította útjára Twitteren.

Swift ugyan most épp azon dolgozik, hogy ebből a skatulyából kilépjen és az erős nők táborát erősítse, nincs éppen könnyű dolga, hiszen a halászhajó- és nácigyilkos amazonok mellett ágyúkezelők és kalózok is feltűnnek a Bored Panda által összeállított top 40-ben. Íme a jelöltek.

Ljudmila Mihajlovna Pavlicsenko

A foglalkozását tekintve mesterlövész orosz hölgy arról nevezetes, hogy nagyjából 300 nácit lőtt agyon a második világháború során. Amikor később arról kérdezték, nem érzi-e rosszul magát amiatt, hogy ennyi emberrel végzett, azt mondta, hogy ő csak fasisztákat ölt, embereket nem.

Mary Ludwig Hays McCauley

Ő az amerikai függetlenségi háború idején, azon belül is a Monmouth-i csata alatt ment nagyot. Eredetileg csak vízhordó volt, de miután az megsebesült, átvette a férje helyét, és beállt az ágyúsok közé.

Ching Shih

Szexmunkásként kezdte, de miután férjhez ment egy kalózhoz, szakmát váltott. Minden idők egyik legsikeresebb kalózának tartják. Egy ponton nem kevesebb, mint 300 hajó és 40.000 kalóz tartozott a flottájába. Amikor pedig megunta a dolgot, egyszerűen nyugdíjba vonult.

Khutulun

Dzsingisz kán leszármazottja, aki kijelentette, hogy csak ahhoz hajlandó férjhez menni, aki legyőzi őt birkózásban. Ha megvert valakit, annak neki kellett adnia egy lovát. 10.000 lovat gyűjtött össze.

Susi Pudjiastuti

Indonézia tetovált és láncdohányos halászati és tengerészeti minisztere egyszerű, de kiemelkedően hatékony módon vette fel a harcot a kapós indonéz vizeket dézsmáló orvhalászok ellen: felrobbantja a hajóikat. Évente nagyjából százat.

Jeanne de Clisson

Még egy kalóz. Francia arisztokrata volt. Miután kivégezték a férjét, szerzett egy hajót, elnevezte ’Bosszú’-nak, és 10 éven keresztül irtotta a franciákat. Egy matrózon kívül minden franciát megölt, akivel összefutott.

Rice nővér

Megan Ricenak nem volt nagy híve a tömegpusztító fegyverek gyártásának, ezért egy nap betört egy titkos katonai bázisba, így tiltakozva a fegyverek felhalmozása ellen. Minderre 82 évesen kerített sort.

Marija Vasziljevna Oktjabrszkaja

Sok személyes történet is helyet kapott persze a Bored Panda válogátásában, de hát… Marijának meg volt egy tankja. Ő is a férje halálát akarta számon kérni az ellenen. Miután a nácik megölték a férjét, jelezte, hogy ő ezt egy tankkal szeretné visszaadni. Kapott egy tankot. Visszaadta.

Oszd meg másokkal is!
Mustra