"Vert, megerőszakolt és kémkedett utánam!"

Egy bántalmazott nő vallomása volt férje tetteiről

Egy fiatal nő az Imguron osztotta meg a világgal, milyen rémisztő üzeneteket kapott volt férjétől a házasságuk alatt.

Nem könnyű egy bántalmazó kapcsolatból kilépni, ám a legtöbb áldozat számára még nagyobb nehézséget jelent, hogy segítséget kérjenek és megosszák az átélt borzalmakat a környezetükkel vagy egy szakemberrel. Egy bátor Imgur-felhasználó példájából azonban sokat tanulhatnak a sorstársak, miután a fiatal nő három évvel a válása után kitálalt: screenshotok segítsgével mutatta meg a világnak azokat az árulkodó SMS-eket, amelyeket volt férjétől kapott. Nem, nem bókok és romantikus üzenetváltások következnek.

domestic-violence-story-krissykross-01

Hol vagy? 

Hol ebédeltél?

Beszélnünk kell.

Most. 

Kivel vagy? 

Mikor mész ebédelni? 

Azonnal szólj, amint végeztél a melóban!  

?

?

“Egy sor üzenet a férjemtől, amíg dolgozom. A műszak alatt tilos a telefonhasználat” - írja a krissykross néven posztoló áldozat.

domestic-violence-story-krissykross-02c

- Hogy van Tony? LOL

- Nem tudom, reggeli műszakban volt.

- Aham. Kamuzol.

- Nem hazudok. 12:30-kor végzett.

- Jó fej akartam lenni, de te folyton provokálsz.

- Egy fenét.

- Érdekes, mennyire képben vagy azzal, hogy mikor dolgozik. Talán nyomon követed a munkarendjét?

“Tony a volt munkatársam és éppen akkor végzett a munkában, amikor én kezdtem a műszakom. Egyszer segített lecserélni a kocsim gumiabroncsát, amit a volt férjem mindjárt a közösüléssel azonosított” - magyarázza a bántalmazott nő.

domestic-violence-story-krissykross-03

Hol aludtál múlt éjjel? Mert az biztos, hogy nem itthon. Csapdákat állítottam, hogy lássam, hazajöttél-e aludni. De nem jöttél, szóval ne hazudj!

Ez egy teszt volt és pontosan azt tetted, amire számítottam.

Egyébként semmi jogod haragudni rám, ha titokban mással voltál és még kamuzol is.

“Egy barátnőmnél töltöttem az éjszakát. A férjem úgy tudta meg, hogy 'csapdákat állított' nekem” - fűzi hozzá.

domestic-violence-story-krissykross-04-2

- ...nem mondtad el, mit szólt anyád a karodon lévő foltokhoz.

- Csak poénkodott, hogy biztosan megütöttél. Természetesen nem tud róla. De lehet, hogy tudnia kellene.

- Nem, nem kellene.

“Sűrűn díszítették hatalmas foltok a karomat, és jól látszódott a férjem fogsorának nyoma ott, ahol belém harapott. Akkor is volt egy csúnya zúzódás rajtam, amikor meglátogattam édesanyámat és hetekkel később az NCIS is le tudta fotózni az árulkodó jeleket, olyan nehezen gyógyult a véraláfutás” - emlékszik vissza krissykross.

domestic-violence-story-krissykross-05

Fotózd le három ujjadat és küldd el azonnal. Úgy csináld, hogy látszódjon, tényleg anyádnál vagy-e. Kapsz rá 5 percet.

(fotó - parancs teljesítve)

Csak blöffölsz.

"Minden éjjel fel kellett hívnom, amikor édesanyámnál voltam. Nyilván azért, hogy meggyőződjön róla, nem kóborlok csatak részegen idegenekkel és nem csinálok hülyeségeket, ahogy azt elképzelte. Eleinte kedves volt és törődött velem. A rémálom azután kezdődött, hogy leadtam jó pár fölösleges kilót és elkezdtem dolgozni. Hirtelen jöttek az alaptalan vádaskodások, hogy megcsalom, és hogy azért fogytam le, hogy elcsábítsak más férfiakat. A nagy fogyás után sem vehettem magamnak új ruhákat, nehogy véletlenül többet mutassak a kelleténél. Sokszor megütött és megerőszakolt, és a munkahelyemre is követett, hogy ellenőrizzen. Képes volt órákig várni és lesni, mikor végzek, és titokban vett egy Beretta M9 pisztolyt is, amit mindig magánál tartott. Emlékszem, hetekkel a huszonharmadik születésnapom előtt jeleztem neki, hogy két barátnőmmel el szeretnék majd menni ünnepelni. De a várva várt nap másként alakult a tervekhez képest: megint felpofozott, többször a padlóhoz verte a fejemet, aztán otthagyott. Próbáltam a szüleivel is beszélni, akik csak hárítottak és azt mondták, hogy fiatal házasoknál ez teljesen normális dolog" - állítja a túlélő.

"Végül, miután már a kutyámat és a macskámat is bántotta, összeszedtem magam meg a holmimat és leléptem otthonról. Egy munkatársamnál szálltam meg, ahonnan hívtam a rendőrséget és az NCIS-t. Órákig tartott a sérüléseim és a vallomásom dokumentálása, végül letartóztatták az exemet. Ezután már csak néhány alkalommal láttam őt a bíróságon, ahol tanúskodtam ellene és ahol kimondták a válásunkat is. Szörnyű volt a tárgyalásokon azt hallgatni, ahogy egy csomó ismerőse nagyszerű embernek írja le, míg én ott ültem meggyötörten egy barátom és az ügyvédem oldalán. Miután elítélték, azzal jött, hogy anyagilag támogatni fog, ha ejtem a vádakat" - fejtette ki történetét a krissykross néven fórumozó nő, aki ma már saját otthonában él, van egy korrekt munkahelye, és bár a pereskedés elvitte minden vagyonát, bevallása szerint az a legfontosabb, hogy már biztonságban van.

"Örülök, hogy végül jó döntést hoztam, amikor kiléptem ebből a fájdalmas házasságból, és inkább megosztom idegenekkel, minthogy magamban tartsam a borzalmas élményeket. Megőriztem az SMS-eket is, hogy emlékeztessem magam, mennyit tűrtem és mennyire hagytam, hogy elfajuljanak a dolgok" - fűzte hozzá.

Sajnos azonban nem minden bántalmazott nőnek sikerül megmenekülnie a mérgező kapcsolatból: a Huffington Post felmérése szerint csak Amerikában naponta három, vagyis évente több mint ezer nő hal bele a párkapcsolati abúzusba. Magyarországon is szomorú a helyzet; a családon belüli erőszak minden negyedik nőt érint. Ezért is olyan fontos, hogy az áldozatok felismerjék a bántalmazás burkolt jeleit is és merjenek segítséget kérni, mielőtt túl késő lenne. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek