Mi köszönjük, Bud Spencer!

Hétfőn este elhunyt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli, akit sok néven ismertünk: Charlie Firpótól Bulldózerig számtalan filmben szerettette meg magát a világgal. A 86 éves színész halálhírét fia, Giuseppe Pedersoli jelentette be hivatalos Facebook-oldalán. Édesapja június 27-én, hétfőn délután hunyt el, nem szenvedett, csendben elaludt. "Kérte, hogy mindannyian gyűljünk köré. Az utolsó szava csupán annyi volt: "Köszönöm!" Ezután hunyta le örökre a szemét" - idézi Giuseppe Pedersolit az MTI híre.

Bud Spencer sosem csinált titkot abból, hogy mennyire szereti a magyarokat; színészi karrierje előtt válogatott sportoló volt, úszott és vízilabdázott; 1967-ben vonult vissza aktív sportolástól. Utolsó vízilabda-mérkőzését épp a Kárpáti György és Gyarmati Dezső fémjelezte magyar válogatott ellen játszotta. Kárpáti egy visszaemlékezésében elmesélte, hogy az akkor még Pedersoliként ismert sportoló akkor kapta meg első amerikai filmszerződését, és arra kérte a magyar válogatottat, hogy vigyázzanak az arcára, nehogy már az elején derékba törjön még el sem kezdődött színészkarrierje. 

A magyar sportolók biztosították afelől, hogy nem éri kár az arcát, feltéve, ha meccs után elénekel nekik egy dalt. A magyar válogatott végül 7:3-ra nyert, és a győzelmi banketten valóban be is hajtották az ígért dalt a később Bud Spencer néven híressé lett főhősünktől. Bár ezt a sztorit maga a színész egy későbbi, az Indexnek adott interjújában cáfolta, annyi valóságalapja mindenképp van, hogy a színész valóban jól énekelt, lemezei is jelentek meg.

Ő maga is tudta, mennyien rajonganak érte Magyarországon. Épp ezért hivatalos honlapja az angol, német és olasz mellett magyar nyelven is elérhető.

Bud Spencer elképesztően közvetlen és jó szívű volt, rajongói nem véletlenül imádták. Ő pedig nagyon is számon tartotta a magyar rajongókat. Februárban például ezzel a Facebook-bejegyzéssel gratulált Nemes Jeles Lászlónak és a magyar Oscar-díjnak;

Pár nappal később is üzent; ezúttal egy kis magyar rajongójának, Fruzsinának kívánt jó éjszakát. A kicsi lány valószínűleg ebből még nem nagyon érthet semmit, de pár év múlva biztosan hálás lesz érte!

Három hónapja is magyarul köszöntötte rajongóit az egyik Facebook-posztjában, ráadásul képnek a Kincs, ami nincs című filmjének magyar plakátját töltötte fel.

Egy évvel ezelőtt szerepelt egy magyar sörreklámban is, amiben köszönetet mond magyar rajongóinak.

Az Indexnek többször is nyilatkozott: először önéletrajzi könyve, a Nyolcvan év alatt a Föld körül megjelenése alkalmából készítettek vele egy távinterjút, majd 2014-ben otthonában is meglátogatták. Ebben az évben egyébként még egy önéletrajza megjelent Különben dühbe jövök címmel.

Mint minden valódi hírességről, Bud Spencerről is sokszor terjesztették már a halálhírét az elmúlt években, de szerencsére nála is bejött a papírforma: akinek halálhírét keltik, sokáig él. A filmjeiben és a rajongók szívében pedig még annál is tovább. Mi köszönjük, Charlie Firpo!

Oszd meg másokkal is!
Mustra