De jó, hogy Kurt Vonnegut nem elégedett meg az autóügynöki karrierrel!

Pöpec kis infografikát találtunk annak ékes bizonyítékaként, hogy minden kezdet nehéz, némelyik meg még annál is nehezebb. A Unplag.com mutatott rá, hogy mégoly hatalmas irodalmi ikonok, mint Salinger, Faulkner vagy Vonnegut is voltak egykor kezdők, nem is annyira álommelókkal. James Joyce-nak, az Ulysses szerzőjének azért nem ment olyan nagyon rosszul, hiszen előadóművészként dolgozott, gitáron és zongorán szórakoztatta a közönségét; de nem mindenki volt ilyen szerencsés. 

Mint látható Chuck Palahniuk, a Harcosok Klubjának szerzője például mosogatófiú is volt, mondjuk az semmi ahhoz képest, hogy kamionokat bütykölt, ám erről pont nincs rajz a fent említett infografikán. Kurt Vonnegut háborúban eltöltött éveiről (Az ötös számú vágóhíd) is többet tudunk, mint arról, hogy miközben sorozatosan írogatta novelláit, a Saab gépjárműveit értekesítette. 

Salinger is, mielőtt a Rozsban a fogóval (értsd: Zabhegyező) őrült sikereket ért volna el, egy svéd tengerjáró hajón felelt azért, hogy a színpadon látottak elkápráztassák a pihenni vágyó publikumot. Stephen Kingről egyáltalán nem mondható el, hogy későn látott volna neki a megélhetési írásnak, mégis volt ő középiskolai gondnok, ami valljuk be, sok mindent megmagyaráz. 

unplag.com
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek