Filmfesztiválok, vásárok és kiállítások hete jön

Ezen a héten lesz egy csomó filmfesztivál, úgyhogy nézhet indiai, középiskolás, vagy éppen az Európai Parlament díjára jelölt filmeket. De mehet koncertekre, többek között éjfélkor kezdődő laza komolyzenei buliba, és akár még a Mikulással is találkozhat. Sőt már nyitnak a karácsonyi vásárok is. 

November 27. Csütörtök

Csütörtökön menjen moziba, hiszen mindig ilyenkor mutatják be az új filmeket. Ezen a héten például megnézheti a Madagaszkár Pingvinjei című animációs filmet. Ha valami komolyabbra vágyik, akkor nézze meg a Drága Elza! című magyar filmet, ami egy, a keleti fronton szolgáló katonáról szól, aki lemarad a hazafelé tartó vonatról, pedig egyetlen vágya, hogy újra lássa feleségét. Vagy menjen el a ma kezdődő és egészen keddig tartó Indiai Filmfesztiválra, ahova a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ha koncertre menne, akkor este az A38 hajón mutatja be a Kistehén a legújabb lemezét, de fellép az ef Zámbó Happy Dead band is. 

November 28. Péntek

Pénteken nyit a Vörösmarty Téren a karácsonyi vásár, így munka után vagy éppen buli előtt már körülnézhet vagy akár ihat egy kis forralt bort. Művészetek Palotájában péntzeken kezdődik a Világraszóló Fesztivál. Tudta, hogy van olyan, hogy hangszerhungarikum? Schunda Vencel József műhelyében született meg a pedálcimbalom és a tárogató, amikről elég kevesen tudnak, de majd most...! A Világraszóló fesztivál célja ugyanis pont az, hogy minél többen megismerjék ezeket a hangszereket. Ha a country-blues jön be önnek inkább, akkor nagyon ajánljuk a Devil's Trade lemezbemutató bulit a Robotban, itt alább belehallgathat, mire számítson. Ha könnyedebb élményre vágyik, akkor menjen az A38 hajóra, itt a dán MO lép színpadra, aki a skandináv popzene legnagyobb reménysége, hiszen dolgozott együtt Avicii-vel és Diploval is. Ha meg botfüle van és ezért esze ágában sincs koncertekre járni, vagy csak egyszerűen vizuális típus és a filmesek feltörekvő generációja érdekli, akkor menjen el az OK-ra, vagyis Országos Középiskolás Filmfesztiválra.  

November 29. Szombat

Ezen a hétvégén már lehet találkozni a Mikulással, így oda lehet adni neki a listát, vagy személyesen is elmondhatják a gyerekek, hogy mit szeretnének kapni. A Fejér megyei Nagykarácsonyban egészen december 21-ig tartanak a programok vásárral, koncertekkel, diafilmvetítéssel és rengeteg egyéb programmal. Ha gasztroeseményre menne a hétvégén, akkor a Vajdahunyadvárban kóstolhat újborokat és ehet hozzájuk kézműves sajttálakat. Ha esetleg már a karácsonyi bevásárláson gondolkozik, akkor a Hungexpon nézhet szét az Amatőr Kortárs Művészeti Kiállításon és Vásáron. Ha pedig este bulizni menne, akkor mehet Tankcsapda koncertre a Barba Negrába, vagy elektronikus buliba az A38 hajóra, ahol Betoko csapatja. 

DSC 4272 (1)
mikulasfalva.com

November 30. Vasárnap

A hétvégén igazi kánaán lesz a konzoljátékok rajongóinak a Syma Csarnokban, ahol az ország legnagyobb gamer és IT rendezvényét tartják újdonságokkal, helyszíni versenyekkel és vásárral. Vasárnap nyit a karácsonyi vásár a Szent István Bazilika előtti téren, ahol fényfestés, koncertek és korcsolyapálya is várja a látogatókat a vásározókon kívül. Az Akváriumban egy rendhagyó Ember Tragédiája-átdolgozást lehet majd megnézni, amelyben a történet az eredeti mű nyelvezetének és alapfilozófiájának megtartásával a ruhák és a design körül forog. Este menjen el a Millenárisra, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar ad rendhagyó klasszikus zenei koncertet. Robin Ticciati karmester vezényletével az éjfélkor kezdődő koncerten nem kell feszengeni, hiszen babzsákfotelekre szólnak a jegyek, nem kell kiöltözni, csak élvezni a zenét. 

December 1. Hétfő

Hétfőtől az Urániában láthatja a közönség az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX-díjra jelölt, döntős filmeket. A jegyek ingyenesek, de csak egy kvízjátékon való részvétellel lehet megszerezni őket. A Várkert Bazárban pedig a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös előadását, a Rítust lehet megnézni. Aki inkább valami keményebbre vágyik, az menjen az A38 hajóra ahol deathcore bulit ígérnek a Suicide Silence koncertjével. Akinek meg még ez sem elég, az kulturálódjon zenével, festészettel és színházzal egyszerre, és menjen el az Átrium Színházba, ahol ma este héttel Egon Schiele élete vagy halála címmel láthat egy különleges előadást a TÁP Színház közreműködésével.

December 2. Kedd

A keddet már bizonyára nagyon várják a jazz és az acappella koncertek kedvelői, ekkor lép fel ugyanis a Take 6  énekegyüttes, akik a világon legtöbb Grammy-jelöléssel rendelkező vokálegyüttese. 

1920x850 12673 take6 141202 01
mupa.hu

December 3. Szerda

Szerdán megnézhet éppen futó kiállításokat, mint például a Szépművészeti Múzeumban látható, német kortárs művészeket bemutató sorozatát, amiben most Immendorff művészetét ismerheti meg. Vagy menjen el a Néprajzi Múzeumba, ahol Nigéria uralkodóival ismerkedhet meg. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra