Hippifeszt és tabáni piknik dobja fel az életet

Július 24. Csütörtök

Munka után egy jó kis közösségi piknik a Tabánban? Nem kell hozzá más, csak némi elemózsia, egy teritő, egy üveg bor, és némi víz. Ismerkedni szinte kötelező, ha mást nem, jókat ehet és ihat a domb tetején, a játszótér mellett, öttől. Mert a házikoszt menő!

Július 25. Péntek

Ha péntek, akkor irány Szentendre. Egyrészt kipróbálhatja a város leghangulatosabb kocsmáját, a Kacsakőt, amely közvetlenül a Duna partján várja a fröccsre és nyugágyra vágyókat, másrészt a Szentendrei Teátrumban mutatják be a Happy Endinget. Anat Gov zenés darabjának főszereplője egy rajongott színésznő, akit hirtelen próbatétel elé állít az élet. Mi csak annyit mondunk: Hernádi Judit, Fekete Ernő, Margitai Ági, Hegyi Barbara. 20:30, Városháza udvara. 

Aki inkább a fővárost választja, az hallgassa meg ef. Zámbóékat a Gödörben. Egészen pontosan MeszecsinkaSickratman intim trio koncert lesz. Gondolta volna, hogy kétéves lett az Urimuri? Úgyhogy lehet menni partiállatkodni, akár koncert előtt, akár utána.

Július 26. Szombat 

Vannak, akik nem egy forinttal támogatják a beteg gyerekeket, hanem képesek egy egész este örömzenélni, hogy segíthessék a Bátor Tábort. Az A38 meg adott hozzá helyet, úgyhogy mehet csápolni a Halott Pénzre, Biebersre, Diazra, vagy épp Soeri & Poolekre. Este hattól, a tetőteraszon.

Július 27. Vasárnap

Vasárnap ne menjen sehova, maximum vigye el a gyereket a két új budapesti kalandparkba, a Bókayba (XVII. kerület) vagy a III. kerületi Rómaiba. Mindkettő tele van fákkal, így nem kell a leégéstől se tartani, és a meleg is elviselhető lesz. Ha a Rómait választják (ahová biciklivel is ki lehet tekerni), utána mehetnek is a Fellini bisztróba, a partra!

fellini
Facebook / Fellini Római Kultúrbisztró

Július 28. Hétfő

Unja, hogy az összes barátja tanninokról, savakról és évjáratokról beszél, és semmit nem ért belőle? Akkor érdemes egy telefont megeresztenie az Akváriumba, és asztalt foglalni a Bezerics Borház, Szeremley Pincészet borkostolójára. Az este héttől kezdődő kóstolón a Balaton Kör tagjai segítenek megmutatni, mitől szép egy bor, és mit jelent a savstruktúra. A keszthelyi Bezerics, és az országszerte ismért badacsonyi Szeremley borok kóstolhatóak az Akváriumban.

Július 29. Kedd

Joss Stone a Parkban. Nem tudja ki ő? Akkor se, ha megmutatjuk ezt a számot, amit még 16 évesen énekelt el? 

Naugye! Azóta besöpört néhány Grammyt, 2011-ben pedig két pasit tartóztattak le, akik meg akarták ölni. Stone azóta is zenél rendületlenül. 

Kedden kezdődik Ozora, amit sokan csak drogfesztiválként tartanak számon, hála a HírTV-nek. Valójában sok-sok hippi élvezi együtt a goát és a jógát, varrhat ruhákat, a terület adottságainak köszönhetően pedig térerő sincs, így garantáltan lehet pihenni, önkeresni, vagy épp a kukoricalabirintusban bolyongani – és persze éjjel-nappal táncolni.

Fotó: Bődey János / Index
Fotó: Bődey János / IndexBődey János / Index

Július 30. Szerda

Vertigo Filmhét, Puskin. Egy teljes héten át naponta három művészfilmet nézhetnek meg az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 23 film szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható. Minden nap elsőként egy romantikus alkotás, majd egy fesztiválkedvenc, végül egy skandináv sikerfilm lesz műsoron. A filmhetet egy-egy premier előtti vetítés keretezi: a nyitófilm július 30-án David Michod kultrendező Országúti bosszú című alkotása lesz Guy Pierce és Robert Pattinson főszereplésével.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek