Szimbiózisba olvadnak a bulik, a kultúra és a képregény

Május 15. Csütörtök

Ha a csütörtököt rögtön kultúrával nyitná, és miért ne tenne így, akkor ideje, hogy megismerkedjen a Werk Akadémia frissen végzett képzőművészeti menedzser hallgatóinak műveivel a Fogasházban. A Takarásban című kiállítás hétkor kezdődik, és onnan még hosszú az éjszaka. Ha mégis inkább az idősebb korosztály művészete vonzza, akkor ott van a Tereskova Portréfestést vállalok című kiállítása a Godot-ban. És még csak csütörtök van.

Tereskova kiállítása
Tereskova kiállításaIndex

Május 16. Péntek

Boldogan eláruljuk azt is, mire jó partizni pénteken, hiszen jó dolog a kultúra, de néha muszáj lazítani. Lesz például Flash és Zsetonpityu&Cash koncert a Müsziben, aztán ott van a ma kezdődő Szimbiózis Napok 2014 Kulturális Antropológiai Fesztivál a Fogasházban. Itt megismerkedhetünk "távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival. Sokféle előadás, kerekasztal-beszélgetés, alkotóműhely, kiállítás, film, zene és tánc várja az érdeklődőket." Ha ennél is táncosabb programot keres, akkor ajánljuk az Élet elvitelre koncertet az A38-on, feltéve, hogy már van rá jegye, mert azokat idfőközben eladták.

Szabó Balázs Bandája
Szabó Balázs Bandájaa38.hu

Május 17. Szombat

És akkor még csak most kezdődik a szombat, mondjuk egy jó Reggae Survive bulival a Drunken Tailorban. De mivel hosszú még az este, itt nem is állnánk meg, hiszen rögtön az Akváriumban a Bladerunnaz magát Wilkinsont hozza el, nyilván nem beretválni, hanem zenélni. Aztán lehet menni a Akácfa utcai Larmba, ahol Season Closingot prezentálja az All Inn Showcase Budapest. Ha estefele a Rush Loft környékén jár, ugorjon be, hiszen Bubble@rush Háztáji Block Party lesz, bármit is jelentsen ez. És akkor még nem is beszéltünk a legjobbról, hogy a Fugáék ma Vivian Maier nyomába erednek, lesz beszélgetés is a nemrég felfedezett fotóművészről, és innen is lehet indulni az éjszakába. Végül, de nem utolsó sorban ma Kávékoncert van a Lumenben, ez sem rossz program kezdésnek.

foodstreet 1400676 10152064221391478 4400509759526717359 o
Facebook / Hódiítás

Május 18. Vasárnap

Nem is kérdés, hogy a Dürer Kertbe kell ma menni, ha másnapos az sem baj, hiszen hol kell józannak lenni a képregénynézegetéshez? Márpedig ma van a 10. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál, szóval jubilálnak is, meg amúgy is jó programjaik vannak, lehet menni a képregényrajongóknak és azoknak is, akik majd csak ez után lesznek azok. 

A tavalyi képregényfesztivál
A tavalyi képregényfesztiválBarakonyi Szabolcs / Index

Május 19. Hétfő

"Kilencen élnek egy lakásban. De ez olyan lakás, aminek egyik sarkában nyár van, a másikban tél, a harmadikban hajnal, a negyedikben alkonyat. A lakók úgy beszélnek egymással, mintha valóban beszélnének. Úgy esznek, alszanak, porszívóznak egymás mellett, mintha együtt élnének - úgy nézik, mintha látnák egymást" - Ez pedig már a Trafó Hungari című előadása, ami egy igazi hétfő esti kultúrprogram, nehogy már unalomba fulladjon az első munkanap után. 

Május 20. Kedd

Látogasson ma el a Ludwigba, és nézze meg a Hantai kiállítást, sőt ha van ideje, maradjon az előadóteremben és hallgassa meg Napjaink kortárs művészeti tendenciái: public art, interaktivitás témakörében Timár Katalin művészettörténészt. 

Május 21. Szerda

Örök gyerek? Szuper, mert akkor csatlakozhat a Lego toronyépítés világrekord-kísérletéhez a Bazilikánál. A Guinness rekord toronyépítés mellett további számos ingyenes programmal találkozhatnak az idelátogatók május 21-től 25-ig, mint például a LEGO mester építőakadémia, LEGO videojátékok kipróbálása vagy családi mozaiképítés, és a többi...

10258363 495529127239250 4173739870483830340 n.png
Facebook / Lego Kocka
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek