Magyar film a Montreáli Filmfesztivál programjában

Az Újratervezés című rövidfilm is bekerült a Montreáli Filmfesztivál programjába, aminek az elnöke egyébként a nemrég Magyarországon is járt Jiri Menzel volt - írta a Kapospont. Tóth Barnabás filmjét augusztus huszonnegyedikén és huszonkilencedikén is vetítették, de díjat úgy tűnik, nem sikerült elhoznia. A filmről egyébként itt a Díványon is írtunk már, amikor a Friss Hús nevű minifesztiválon vetítették. Akkor annyira árultunk el a filmről, hogy egy idős házaspár autóútja adjaa kerettörténetet. A feleség folyamatosan kommentál mindent: hol a járókelők öltözködése nem tetszik neki, hol a férjét nyaggatja, hogy lassabban, óvatosabban vezessen, a férfi pedig fortyogva bár, de csendben tűri mindezt. Aztán egyik alkalommal egy kórházról is váltanak pár szót, de túl sokat nem tudunk meg róla. Az ilyen apró utalásokból bontakozik ki végül a történet, és hasonlóan apró gesztusokból ismerhetjük meg a kapcsolatukat is. Ha valahol el tudja csípni, mindenképpen ajánljuk, hogy nézze meg.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.