A héten még az öregek is buliznak

Augusztus 15. Csütörtök

Azért se vagyunk hajlandóak elbúcsúzni a nyártól, ma a String Theory és a Millenium Hippies lépnek fel az A38-on a PestiEst tetőteraszon, és szerintünk ez egy jó buli lesz. Míg az előbbi fúziós jazz-rockkal büntet, utóbbi igazi pörgős kevert pop, rock, ska zenét játszik, nem is kell több, hogy beindítsa az eHeti Kimenőt!

Augusztus 16. Péntek

A huszadikai hacacáré miatt feltételezzük, hogy sokan már ma elvonulnak vidékre, amennyiben a festői Tihanyt választják okvetlen nézzenek le a ma induló Artplacc-ra. A kortárs művészeti fesztivál fő kiállítása ma este fél nyolckor nyílik, 600 négyzetméteren a vezető hazai galériák, illetve egy kelet-közép-európai kortárs galéria képzőművészeti kiállítása és vására látogatható reggel tíz és este tíz óra között a Tihanyrév mellett.

Augusztus 17. Szombat

Ha mégsem a Balatont választja, az sem baj, hiszen tegnap kezdődött és vasárnapig tart a tokaji Bor, Mámor, Bénye Fesztivál az erdőbényei kertekben. Itt persze minden a bor körül forog, de fellépők is lesznek, például Harcsa Veronika is tiszteletét teszi, de lesz ma nosztalgia gitárest, sőt Húrlekvár táncház is.

mg 01
Martiskó Gábor

Augusztus 18. Vasárnap

Ma a soha vissza nem vonuló LGT ad koncertet az alsóörsi Európa Kempingben, jelezve, hogy sosincs vége a nyárnak. Aki lágyabb, illetve egészen másfajta programra vágyik, vagy ne adj isten dolgozik a következő hétfőn, annak sem kell otthon kuksolnia, hiszen Herczku Ágnes és Nikola Parov lépnek fel fél nyolctól az Oroszlános Udvarban a Várban. Alapjában népzenére kell számítani, a műsorban Herczku Ágnes hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepelnek.

Augusztus 19. Hétfő

Ha a huszadikára relaxálás előtt a tévét választja, akkor sem marad színház nélkül, hiszen maga Kolosi Péter jelentette be, hogy az RTL Klub bizony minden magyarnak elérhetővé teszi az Alföldi X-mentor Róbert által rendezett István, a királyt 21.20-tól. Ma amúgy minden régi zenekar negyven éves, lagalábbis a Skorpió és a P. Mobil is annak örül, hogy már majdnem fél évszázada együtt zenélnek. Ha ön is velük akar örülni, megteheti, előbbi a Tabánban utóbbi pedig a Budapest Parkban örömzenél. Ha nem a szüleit akarja koncertre küldeni, akkor menjen a Kobuci Kertbe, ahol a Supernem fogja leadni szinte kötelezővé vált akusztikus koncertjét, méghozzá az RTQ vonósnégyessel.

Augusztus 20. Kedd

Ki más játszana alkotmányunk legnagyobb ünnepén, ha nem Ákos? Sovány vigasz, hogy Kőbányán szólni fog a blues Tátraival és Hobo-val, mi meg inkább reménykedünk, hogy nem jön narancs jelzéses vihar és megnézzük a tűzijátékot (ha a Balatonon van, akkor ajánljuk, hogy ön is a víz közepéről tegye, hiszen onnan rengeteget lehet látni). Amúgy is jó a Balaton körül mozogni, hiszen lesz például Lajkó Félix Trió koncert Füreden a Tagorén, de az sem nagy baj, ha baráti körben ünnepelünk, mondjuk azzal, hogy megnézzük ezt:

Augusztus 21. Szerda

A Zenés Állatkerti Esték keretében ma a Budapest Bár lép fel, így ha valamivel vissza kívánunk zökkenni a valóságba, akkor mi lehet jobb annál, mint zsiráfok és vízilovak között hallgatni a zenekar műsorát. Ha viszont ön mégis olyan szerencsés lenne, hogy pihenéssel tölti a napot, akkor délután háromkor nézze meg az M1-en Az ember bolygója című angol dokumentumsorozat első részét, ami az óceánokról fog szólni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra