no

A Soundról egyenest a Veszprémfesztre

Július 11. Csütörtök

Nagyszabású, ingyenes születésnapi bulira készül a rukkola.hu, a közösségi könyvcserélő portál. Július 11-én 18:00-tól, a wndrlndben szervezett első szülinapjukon koncertekkel és ajándékokkal várják a közönséget. Az este fő attrakciója három zenekar lesz, fél nyolctól kezdődően: előbb a Hippikiller, majd a Mocsok 1 Kölykök, végül a We Are Rockstars - a Žagar énekesének új formációja - következik. Hajnalig pedig DJ Matek Márk zenél.

Július 12. Péntek

Ha nincs őrült rohanás a Soundra, akkor meg lehet nézni a Veszprémi Rozé, Rizling és Jazz napokat, ahol egy balatoni elektrobulinál nyugodtabb hangulat várja, hiszen ma Elsa Valle Y Sus Hermanos koncert lesz az Óváros téren.

Július 13. Szombat

Beszélhetnénk akár a Balaton Soundról is, ami ezen a hétvégén fog dübörögni Zamárdi lakosainak legnagyobb örömére. Mi nem vagyunk elhalva a kínálattól, de nem is nekünk tartják a bulit, ami utoljára akkor volt jó, amikor még gumicsónakkal eveztünk be rá. A mai nap legnagyobb sztárja például a Prodigy, ami már tíz éve is ciki volt, pedig akkor még nem is volt Sound. De valójában mindegy is, hiszen ma van a Cirkuszok Éjszakája, amiben az a legjobb, hogy Zamárdiban is tartanak bemutatót héttől éjfélig. Az este célja, hogy megszerettesse azzal is a cirkuszt, aki amúgy megbolondul egy egylábon ácsingózó elefánttól, azt meg csak remélni tudjuk, hogy szegény állatok nem fognak megbolondulni a zajtól, ami a szomszédból jön. Zamárdi mellett Budapest, Balatonfüred és Balatonlelle is benne van a buliban, úgyhogy ez nem csak a mulatni kevésbé vágyó soundosok estéje lesz.

Július 14. Vasárnap

Korábban már írtunk a Shakespeare Fesztiválról, ahol ma a Miskolci Nemzeti Színház Hamletjét nézheti meg a kultúrára éhes színházrajongó. Ezt az előadást Kiss Csaba rendezte, a címszerepét pedig Rusznák András játssza, szerintünk érdemes adni neki egy esélyt. Akad más program is vasárnap, ha Gyulánál közelebb szeretne menni, hiszen a Zsámbéki Színházi- és Művészeti Bázison tegnap és ma is program a méltán híres A nagy füzet című mű, ami a Szkéné Színház és a Forte Társulat előadása Horváth Csaba rendezésében.

Július 15. Hétfő

Latin est várja az erre fogékonyakat ma este a Vajdahunyad várában. Astor Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben című művét "Latin" Tátrai Tibor, Szűts Antal Gábor és a Mendelssohn Kamarazenekar közös produkciójában élvezheti a közönség.

Július 16. Kedd

Mivel a Balaton Sound nem pörget minket annyira, hogy emiatt négy napig a déli parton rázzuk, viszont annál jobb programokat ajánl az északi oldalról szinte mindenhonnan könnyedén megközelíthető Veszprém. Így örömmel tudatjuk, hogy idén 10. alkalommal tartják meg a Veszprémfesztet, ahol ma például Diana Krall mutatja be új albumát, a Glad Rag Doll-t.

Július 17. Szerda

Végül, de korántsem utolsó sorban egy igazi csemegére hívjuk fel a figyelmet, és mit ad isten, ezért is Veszprémbe kell utazni. Hazánkban ugyanis maga Marcus Miller lép fel ezen a napon, hogy Renaissaince című lemezéről játsszon olyan klasszikusokat, mint például a Detroit. És hogy mit is tud Miller? Hát például ezt:

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek