no

Nyúzás, zúzás és a semmi meg a hang

Április 11. Csütörtök

Premier a Trafóban: a Lábán Rudolf-díjas Bloom! fiatal táncos csapat három tagja, Dányi Viktória, Vadas Zsófia Tamara és a külföldön is elismert táncos, Molnár Csaba álltak össze ez alkalommal, hogy elkészítsék a Nyúzzatok meg! című előadást. Az élő zene ezúttal szintén szerves részét képezi a darabnak. A két fiatal zenész, Czitrom Ádám és Porteleki Áron maguk is kísérletező, improvizatív zenészek, akik végig közreműködtek az előadás koreográfiájának kialakításában is.

Április 12. Péntek

Régen táncoltunk, vagyis inkább néztük, ahogy mások táncolnak, de most ajánljuk, hogy ezt tegyék, különösen, ha kedvelik a tangót. A New Orleans Pub Tangoja ennek a táncnak világát mutatja be a kezdetektől napjainkig Kulik Johanna és Josip Bartulovic idegenvezetésével, őket kíséri Vörös Eszter az egyetlen magyar női bandoneonista, valamint Polgári Adrienn (zongora) és Szőllősi András (nagybőgő, ének).

Április 13. Szombat

Janne Teller Semmi című írását dolgozta fel a Budapesti Bábszínház. A darab szigorúan 13 év felettieknek szól, a legmélyebb kérdéseket teszi fel és azok megválaszolására sarkall. A pozitív kritikák mellett már csak azért is érdemes megnézni, mert ez az előadás egyben a regény első bábos adaptációja a világon.

szombat bab
budapest-babszinhaz.hu

Április 14. Vasárnap

III. Gólem Fesztivál ma ér véget a Jurányi Inkubátorházban. A csütörtökön kezdődő fesztivál fő témája, hogyan jelenik meg a zsidó karakterábrázolás a 21. század színházaiban. Ma vendégük lesz a Mi osztályunk szerzője, Tadeusz Słobodzianek. Érdemes belenézni a programba, mert felolvasószínházak, nemzetközi szakmai workshop és nyilvános műhelybeszélgetések keretében keresik a választ a "hogyan jelenik meg a zsidó, mint karakter" kérdésre.

Április 15. Hétfő

Irodalmi borkóstolót indít a Katona József Színház, ennek első házigazdái Pálmai Anna és Nagy Ervin lesznek. Ha ön kedveli a két műfajt így együtt, akkor ma este Uladzimir Nyakljajeu belorusz író Kandúr a zsákban című művéből olvas fel részleteket a két színész, miközben a közönség Bott Frigyes felvidéki borász borait kóstolhatja meg.

Februári borest Fullajtár Andreával és Elek Ferenccel
Februári borest Fullajtár Andreával és Elek Ferenccelkatonajozsefszinhaz.hu

Április 16. Kedd

Tudta-e, hogy ma van a Hang Világnapja? Pedig az van bizony, úgyhogy ma a világért se maradjon csöndben! Ez a nap üzenet, hogy felhívják a figyelmet az emberi hang sokszínűségére, a tudományban és a művészetekben egyaránt. A Magyar Tudományos Akadémia ennek okán előadásokat tart például a Hang és tér kölcsönhatásairól, vagy az énekhang misztériumáról, amihez különböző kórusokat hív segítségül. És meg tehetségkutatósok se lesznek!

Április 17. Szerda

Tegnap nyílt és egészen május 26-ig lehet megnézni a Budapest Galéria Kiállítóházában az Ellenkultúra a nyolcvanas években című kiállítást. A tárlat Bp. Szabó György plakátgyűjteményét mutatja be a nyolcvanas évek alternatív helyeinek programjain keresztül, azaz külvárosi művelődési házakban, egyetemi klubokban vagy a Fiatal Művészek Klubjában tartott rockkoncertek hirdetési felületeit.

678
Érdekességek