Helmut Newtontól a radai rossebig!

Április 4. Csütörtök

Ma nyílik és egészen július közepéig tart a legjobban fizetett aktfotós képeiből készült kiállítás a Szépművészetiben. Helmut Newton 84 éves korában bekövetkezett autóbalesetéig élt és alkotott, ám őt nevezik a szakma egyik legnagyobbjának, mivel megújította a divat- és reklámfényképezést. És tényleg, a képei elmossák a határokat a divatfotók és a művészképek között, magával ragadóak és fantasztikusak.

Április 5. Péntek

Április 5-6-án, azaz e hét péntek-szombaton lesz a Duda Éva Társulat új, Virtus című darabjának premierje a Trafóban. Az előadás érdekessége, hogy több művészeti ág együttműködésével jött létre: kortárs tánc, cirkusz és élőzene együttes kreatív munkájából. A Duda Éva Társulat első olyan produkciója, melyben előtérbe kerül az underground cirkusz világa. Ön megnézi?

Április 6. Szombat

Nem is baj, ha nem jön a tavasz, úgysincs ideje vele foglalkoznunk, hiszen tegnap kezdődött és 13-ig tart a Nemzetközi Titanic Filmfesztivál. Hazai fimgyártás híján a legizgalmasabb éves filmes eseménynek valóban marad a Titanic, amin idén hatvan filmet lehet megnézni, ezért is mondjuk, hogy nincs idő bajlódni az időjárással. Állítólag az ír és a cseh szekció a legerősebb, de idén újra láthatóak amerikai független filmek is. Hajrá!

Április 7. Vasárnap

Workshop arról, hogy mi történik velünk alkotás közben. Valami ilyesmi megismerésére kínál egésznapos programot a Jurányi Inkubátorház Kint-a-Bent című eseménye. A szervezők szerint az összművészeti nap során a programokban résztvevőknek lehetőségük lesz felfedezni saját „alkotó” részüket, nyilvánuljon ez meg mozgásban, rajzolásban, éneklésben vagy más művészeti területen.

kintabent

Április 8. Hétfő

A halványlila dunszttól a radai rossebig - nem létező tárgyak kiállítása már azért is megnyerte a tetszésünket, mert már eleve azt gondoltuk, hogy az a dunszt halvány és lila, nem pedig halványlila. Azért nem mondanánk, hogy megremeg tőle a föld, de ha épp ráér, elnézhet Békásra, az ÓKK Békásmegyei Közösségi Házába, ahol azokat a tárgyakat láthatjuk végre, amikről úgy beszélünk, hogy azt se tudjuk, mik azok.

Április 9. Kedd

Ma nyílik a Karinthy Szalonban Filó Veronika: Égi és földi költészet című kiállítása, aminek érdekessége, hogy Karafiáth Orsolya nyitja meg. Amúgy ezt írják róla, jelentsen bármit: "Jelen kiállításával két egymáshoz gyakran nagyon közeli, sokszor viszont fájdalmasan távolinak tűnő világba hívja a látogatókat elsősorban a költészet, másodsorban az azok által ihletett grafikákkal - két egymás nélkül nem létező világba, ha úgy tetszik csak egy-egy érzésbe: az ismerős evilágiba, és a sokszor még ismerősebbnek tűnő "égi érzésbe". Attól még lehet érdekes...

egitor
ujbudakulti.hu

Április 10. Szerda

Csernus doktor okoskodik ma az elköteleződéstől való félelemről a MOM Kulturális Központban. Ha éppen most kérte meg a kezét élete szerelme, ön mégse lelkesedik, akkor itt a helye! Csernusban van annyi jóérzés, hogy nagy tömegek előtt még az ember fejét sem ordítja le, érdemes hát meghallgatni, ha nem tud dűlőre jutni önmagával.

Érdekességek