no

A hét, amikor a külföldi is jól jár

Február 28. Csütörtök

Bár a múlt héten már említettük a Frankofón Fesztivált, most ki kell emeljük az ennek keretében megrendezett  A svájci képregény/ A képek csúcstalálkozója című kiállítást, ami tíz svájci képregényrajzoló munkáit mutatja be. Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, a rajongóknak eláruljuk, a bemutatóra is két irányból érkeztek munkák: David Boller, Matthias Gnehm, Sambal Oelek (Andreas Müller) Thomas Ott és Anna Sommer alkotásai képviselik a Zürich központú német svájci alkotókat, míg a Genf központú francia svájci művészeket Cosey (Bernard Cosendai), Derib (Claude de Ribaupierre), Frederik Peeters, Tom Tirabosco és Zep (Philippe Chappuis) művei reprezentálják.

kepreg
karton.hu

Március 1. Péntek

Mégis csak az Erkel Színház nyit ma újra, erről mindenképp meg kell emlékezni valamilyen formában, már ha vannak emlékeink a régi épületről. Nekem speciel, hogy Bánk Bán történetét többször is volt szerencsém látni, és a lépcsőn is végigcsúsztam hason, szóval, ha másért nem, nosztalgiából biztosan sokak kíváncsiak rá, mi folyik ott. Most belehúz a felújított épület, tavasszal 81 előadással örülnek reneszánszuknak, ennek első darabja a Pas de trois13 lesz ma este. Aki érzi, örüljön hát Erkelékkel a márciusnak!

Március 2. Szombat

Jó, nem mindenki bírja az ilyesmit, de nem lehet mindig csak színházba meg moziba rohangálni, szóval itt van ez az össznépi fürdőzés a Lukácsban. Aki nem ódzkodik az ilyesmitől, szaladhat is a Magic Bath nevű bulira, ami most indul, és május végéig minden szombaton jelentkezik majd. A lényege végülis, hogy be lehet rúgni, szól a zene, meg hogy ázol a felújított fürdőben. Nem, valójában sokkal többről van szó, hiszen azt ígérik, hogy az élménymedence masszázs-sugarainak relaxáló hatása van, valamint hogy a gőzölgő szabadtéri medence homályát pedig füst és lézer-effektek varázsolják mesevilágba illővé. Jó, mi?

magic

Március 3. Vasárnap

Meg lehet hallgatni, tényleg változik-e a nő hangja, ha gyereket szül, hiszen Palya Bea tér vissza eképp a színpadra. A Müpában ezúttal Szokolay Dongó Balázzsal és Fassang Lászlóval lép színpadra, és azt ígéri, ezen az estén még akár a nézők torkából is jöhetnek hangok. Ha ön vevő erre, akkor okvetlen a Duna-parton a helye!

Március 4. Hétfő

Amúgy sem lanyha színházi életünk ezen a héten pezsdül csak fel igazán, hiszen a Színházi Kritikusok Céhe, mint szakmai civil szervezet, első alkalommal rendezi meg a Hungarian Showcase elnevezésű nemzetközi színházi mustrát, amelyre a világ 30 országából 120 szakembert várnak. A rendezvényen a legjobb budapesti színházi műhelyek mutatkoznak be, nyolc nap alatt húsz, angol felirattal vagy tolmácsolással ellátott előadással. Ha most jön az amerikai nagybácsi, őrült mázlija van.

our-class
Dömölky Dániel / hungarianshowcase.com

Március 5. Kedd

Még egy Müpás program a hétre, a jazz kedvelőinek ideális program lehet Kurt Elling: 1619 Broadway - The Brill Building Project című koncertje, aminek érdekessége, hogy legújabb lemezének anyagát kvintettjével és a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra közreműködésével mutatja be. Mit gondol, ott lesz?

Március 6. Szerda

Könnyen lehet, hogy a következő héten is felmerül, de már megemlítjük, hiszen hivatalosan ma kezdődik az India Fesztivál 2013. Igen, ez az a program, amikor beköltözik Bollywood Budapestre, és egy héten át a legnagyobb indiai sztárokat felvonultatva pörgeti a filmek rajongóit. Ha ön kedveli, hogy minden jó, ha jó a vége, akkor mindenképp ott a helye.

Érdekességek