Vadludakat és filmeket nézünk a héten

November 22. Csütörtök

Tegnap kezdődtek a Francia Intézetben a Belga Filmnapok, de a mai napon négy filmet is láthatnak az érdeklődők, és egyikben sem szerepel Poirot. Az egyik ilyen film lesz a 2012-es Szorult helyzet, amit a rendező (Keleti Miklós) jelenlétében lehet megtekinteni.

November 23. Péntek

Kilencven éves a Corvin mozi, ennek örömére két napon is éjszakai vetítést rendeznek, a mai az első. A Corvin Mozgóképszínházat Kosztolányi Dezső nyitotta meg 1922. november 21-én, ezeken az éjszakákon mégis napjaink mozifilmjeit nézhetjük meg. Egy karszalag ára 3.300 forint, ezért maximum hat filmet tudunk megnézni, már aki bírja szuflával.

mozi

November 24. Szombat

Ha valamikor el kell hagyni a várost, az a mai nap. Nem is kell messzire menni, csak Tatára, tegnap kezdődött ugyanis a Tatai Vadlúd Sokadalom. Az eurázsiai tundrák vidékéről érkező vadludak minden év novemberében visszatérnek, hogy a telet nálunk töltsék, és február végén, március elején visszainduljanak északi költőhelyeik felé. Tízezres tömegeik szívet melengető látvány, tessék feltölteni pozitív energiakészletünk, hosszú még a tél.

November 25. Vasárnap

Jó, lesz Alma koncert is, de a többi filmért le lehet nézni a kölykökkel a Bóbita Családi Filmfesztiválra az Aréna Plázába, ha nem adódik jobb program mára, vagy ha már néztünk elég vadludat. Lesznek 3D-s és 2D-s filmek egyaránt, meg retro rajzfilmek is és minden mozijegy 950 forintba kerül. Amúgy is pihenős hétvége ez a mostani.

bobita

November 26. Hétfő

Csütörtöktől nem ütötte meg ingerküszöbünk egyik koncert se, így komolykodunk és egyedül Schumann: A messinai menyasszony nyitányát hallgatjuk meg. Persze nem otthon, a fotelben, hanem a Müpában, ahol lehet találkozni a Budapesti Fesztiválzenekarral is. A zenekart ezúttal Louis Langrée vezényel, a zongoránál pedig Richard Goode ül.

November 27. Kedd

Az, hogy nagyon is komolyan vesszük magunkat látszik abból is, hogy keddi programnak a Mai Manó házban tartandó Fotóművészeti Szabadegyetemet ajánljuk. Minden hónap utolsó keddjén van a szabadegyetem, melynek mai témája "Szociális érzékenység és emberi jogi témák megjelenése a kortárs fotográfiában", akit komolyabban érdekel a téma, annak bizony ott a helye.

foto

November 28. Szerda

Ez egy annyira sötét novemberi hét, hogy a legjobb, amit tehetünk, hogy ki se bújunk a jó meleg szobából. Választhatjuk persze ilyenkor a képernyőt, ha még nem hülyültünk teljesen bele vagy ha már igen, de előfordulhat, hogy lesznek, akik az olvasást választják. Még nem késő bekapcsolódni a novemberi olvasnivalók bármelyikébe, eztán úgyis a karácsonyi adag következik. Nyomjon az ötösre, ha ön olvasással tölti ezt az estét.

Érdekességek