Béna szóviccel próbálkozik az első magyar könyvcserélő portál

Nem kell megijedni, nem a fűszer-, salátnövényről van szó, hanem egy könyvcserélő oldal honlapjáról, aminek valamiért – gyenge szóviccel élve – a Rukkola nevet adták az akció kezdeményezői.

rukkola
rukkola.hu

Tegnap éjfélkor nyitotta meg a nagyközönség előtt a kapuit a Rukkola.hu, ahol feláldozható könyveiket csereberélhetik egymás között az olvasni szeretők. A kezdeményezők szerint az igény már régóta megvolt a könyvcserélésre, ha csak a könyvmegállókat, nyitott könyvespolcokat nézzük, amik sorra nyílnak a közterületeken. Ahogy a nyitott könyvespolcoknál, így a Rukkolán is ugyanaz a szabály: ha felraksz - azaz rukkolsz - a virtuális polcra egy mások által elvihető - azaz happolható - könyvet, akkor választhatsz a többiek által feltett könyvek közül magadnak.

A rukkolásokkal pontokat és plecsniket szerezhetünk, amikkel aztán happolhatunk másoktól könyveket. Egyszerű szabályok szerint cserélhetünk könyveket: feltöltünk 5 példányt a saját könyvespolcunkról a rukkolára, amit szívesen elküldenénk másnak, és máris elhappolhatunk egy általunk kiszemelt könyvet.

A fájó elnevezések dacára azért a kezdeményezés valóban ötletes, érdemes figyelemmel kísérni. A részletekről a Rukkola honlapján tájékozódhat, aztán idővel majd nyilván választék is lesz, mert az most még bizony sovány.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek