5 értelmes program hétvégére

Ha már rákvörösre barnult a napon, esetleg nem rajong az EB-ért, akkor kapjon valamit magára, és látogasson el a következő programok valamelyikére. Erre a hétvégére is öt olyan eseményt ajánlunk figyelmükbe, amit nem érdemes kihagyni.

erre bezzeg

Margó fesztivál – városi irodalmi fesztivál

Budapesten június 7-től 10-ig

A Margó fesztivált második alkalommal rendezik meg az irodalom iránt érdeklődők legnagyobb örömére. A Bookline könyváruház és a fesztivál szervezői idén is egy elég színes programcsokorral vár minden érdeklődőt. A cél a következő volt: a fesztiválon metssze egymást a szerző, az olvasó és a mű maga. A főszereplők  a film, a színház és a zene, a kulturális központok és műhelyek.
„A négy nap alatt idén is átalakul a főváros kulturális szerkezete, egymáshoz szorosabban vagy éppen lazábban kapcsolódó irodalomközpontú, de a társművészeteket is bevonó programokat fűzi össze a fesztivál egyetlen kulturális eseménnyé.” – olvashatjuk a rendezvény honlapján.

Erre bezzeg van pénz! - Tilos Rádió Maraton Fesztivál

Dürer Kert, június 8-tól 15-ig

A Maraton a Tilos Rádió egyhetes rendezvénysorozata, hazánk leghosszabb ingyenes fesztiválja, ahol a sokszínű programok mellett a hallgatók és érdeklődők megismerkedhetnek a rádiót működtető, közel 300 önkéntessel is. Az EB-re való tekintettel lehetőség nyílik a Maraton keretein belül a meccsnézésre is, és ami igazán különleges, hogy a meccsekhez illő, a műsorkészítők által készített ételek várják a maratonozókat. A lengyel kakas töke például a Csonkamagyarország stábjának jóvoltából kerül az asztalra (a lengyel–görög meccs alkalmával), a dán vadpörköltet pedig a Bádogdob prezentálja, ami a holland–dán apropójából kerül az asztalra. A részletes programért látogassanak el a fesztivál honlapjára!

Meggyfesztivál

Kecelen június 10-én és 11-én a Piactéren

A meggy idén is érik, jóval nagyobb termésre számíthatnak a termelők, átvevők, mint tavaly. Ha pedig jó a termés, akkor van ok ünneplésre, főleg egy olyan településen, ahol a lakosság 70 százaléka gyümölcstermesztésből él. Kecelen harmadik alkalommal rendezik meg a meggyfesztivált, ahol olyan programokat sorakoztatnak fel a szervezők, ami kicsiknek és a nagyobbaknak is egyaránt érdekes és izgalmas lehet. Lesz meggymagköpőverseny, csettegőverseny, foci, bringatúra, bemutatkoznak a keceli gördeszkások, rolleresek, görkorisok, bringások is. A performance közben a zenéért Suhov felel. Az eklektikus programözönben koncertek is szerepelnek: fellép a keceli BlackSys, a Turnaround, valamint Maszkura és a Tücsökraj is. A részletes programot a fesztivál honlapján találhatják.

Eperfesztivál

Tahitótfalu, június 8-tól 10-ig a Duna-parton, a Tahi-híd lábánál

Már 14. alkalommal szervezik meg az Eperfesztivált. Az érdeklődés egyre nagyobb, nem is csoda, az eper nagyon finom. Lesz eperlekvár, eperturmix, eperpálinka, íjászat, foci, röplabda, este pedig koncertek várják a vendégeket. Fellép többek között Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, valamint a Kistehén is.

Buborék Bolt
Buborék Bolt

Stylewalker Night Fashion-Design

Több helyszínen Budapesten Június 8-án 19-től 24 óráig

Az V. kerület legmeghatározóbb tervezői és designboltjai, az Aron Design Store, a Bomo Art Budapest, a Buborék, a Design Terminál, a Forma, a Hybridart Design Shop & Cafe, az Innoshop, az Iringó Virágmanufaktúra és a  Rododendron Art&Design Shop dolgozói éjfélig várják a vásárlókat, bámészkodókat. A magyar divattervezők nyári kollekciói mellett már a programok miatt is érdemes ellátogatni a Stylewalker Night Fashion-Designra. Lesz többek között divatjátszótér, videóbemutató, élőzenés esti piknik, és debütáló kollekciók várnak. Bővebb információt a rendezvény honlapján találhatnak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek