Szerezzen ingyen könyvet a III. kerületből

Nemrég Wekerlén és a Köki terminálon állítottak fel egy ingyenkönyvtárat, most Csillaghegy és Aquincum is csatlakozott a kezdeményezéshez.

290205 174413772639950 270674992 o
The Book Booth: America's Littlest Library

A Nyugat-Európában elterjedt utcai könyvtár lényege, hogy egy nyitott könyvszekrénybe bárki ki- és betehet könyvet. A Wekerlén a Pannónia út és Kós Károly tér sarkán található könyvespolc jól működik, a közelében élők hamar megszerették. A pavilont a könyvtárosok tartják rendben, és jelenleg a könyvtár nyitva tartási idejében van nyitva (hétfőtől péntekig - kedd kivételével - 9-19 óráig, szombaton 9-13 óráig).

Szerezzen ingyen könyvet a III. kerületből nagyobb térképen való megjelenítése

Ezzel szemben a III. kerületben felállított polcok éjjel-nappal várják azokat akik olvasnának valamit munkába menet vagy jövet, Az Aquincumi KönyvMegálló a Római tér 1., a Csillaghegyi KönyvMegálló a Mátyás király út 5. előtti területen lesz. Ha ez semmit nem mond, akkor a Csillaghegyi HÉV megállótól 50 méter, a Tesco oldalán.

Hogyan, hová, mit?

- 1 könyv be, 1 könyv ki

- Ne tegyen bele újságokat, magazinokat

- Csak olyan könyvet tegyen be, ami

nem sérti mások érzékenységét

-Tankönyvet ne tegyen be

A mindig nyitva álló, bárki által használható könyvszekrényt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Óbudai Platán Könyvtár és a csillaghegyi KultúrMontázs Civil Egyesület közösen hozta létre; itt bárki kivehet és betehet könyveket.

Nyugat-Európában és Angliában igen elterjedt ez a fajta könyvtár, érdemes körülnézni itt, milyen jópofa megoldásokkal álltak elő a civilek. A szisztéma akkor fog jól működni, ha élővé lehet varázsolni a könyvtárat, ehhez pedig az kell, hogy kihasználjuk a lehetőséget, és hozzunk vagy vigyünk könyveket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra