Eladó az összes kellék, a MERLiN december végén örökre bezár

Mi a közös egy Faust-pólóban, egy aranyszínűre festett Thonet székben és egy japán gyerekjátékban? Mindezek az évek során halmozódtak fel a MERLiN épületében: 20 évnyi színházi kellék és „kacat” találhat új otthonra és gazdára december 18-tól 21-ig.

A MERLiN Színház december végén végleg bezárja kapuit, és szeretné lepasszolni az érdeklődőknek az évtizedek alatt felhalmozott kincseket. „Archív fotók, szóróanyagok és dedikált plakátok mesélnek az épületről és a színház életéről. A vásáron bolhapiaci áron elvihetőek ezek a tárgyak, melyek mind-mind egyedi történettel bírnak” - olvashatjuk az esemény Facebook oldalán.

A MERLiN saját produkciókat is létrehozott, melyek díszleteit és kellékeit felkért képzőművészek készítették. Van köztük lefestett utazókoffer, koponyafejű ló, fodros jelmezek, kalózkalap és bohócorr – mindezek a nézők számára láthatatlan szekrényekben rejtőztek eddig. Az esti koncertekről, bulikról nem is beszélve: pulóverek, fellépőruhák garmada maradt itt gazdája nélkül.

merlin

A MERLiNben tehát 2011. december 18-tól 21-ig minden nap, naponta 14 órától zárásig minden eladó, a tárgyakat pedig kártyákkal látták el, melyeken elolvasható azok története. A vásárt kiegészítő programok, performanszok és jó zene teszik még színesebbé.

A hely ugyan bezárja kapuit végleg, de a színház üzemelni fog, csak Budára költözik, a régi Átrium mozi épületébe. A részletekről a Merlin honlapján tájékozódhatnak.

Kiegészítő programok:

december 20. kedd / 19.00 Mykola Bondarchuk performansz / gitár&ének

18.45 Zadam Társulat: I'm Pro / táncperformansz (15')

december 21. szerda /17.30 dAV / folk&country Christmas

18.45 Zadam Társulat: I'm Pro / táncperformansz (15')

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek