no

Melyik női magazint gyújtanák fel mérgükben?

A Cosmopolitan, a Glamour, a Marie Claire, a JOY, az ELLE, és az Éva magazin decemberi számába lapoztunk bele. Azt hittük, nem érhet minket meglepetés, rosszul hittük. Miután az agysejtállományunk fele elpusztult a megrázkódtatástól, összeszedtük a magazinokhoz mellékelt több, mint 2 kilónyi reklámszemetet, és elkeseredve levittük a szelektív gyűjtőbe.

Több szempontot igyekeztünk figyelembe venni a teszt során. A legkevésbé szubjektív szempont maga a magazin és a hozzá bónuszba kapott reklámanyag súlyaránya, ezután következett a főszerkesztő levele, majd a tartalom röviden. Igyekeztünk megtalálni mindegyik újságban azokat a cikkeket, amik nem pusztán a celebekre, a szexre, a pénzköltésre, a tökéletes külsőre koncentrálnak, hanem értéket is közvetítenek. A végeredmény siralmas. Természetesen nem állhattuk meg azt sem, hogy a nők körében oly népszerű horoszkópokat is összevessük. Az egész tesztnek talán ez volt a legmulattatóbb része.

1. Cosmopolitan (895 Ft)

630g-ot nyom, reklámanyag nélkül csak 340-et!

cosmopolitan december

A főszerkesztő leveléből egy kis ízelítő:

„Helló, Cosmo-lány!

Szuper hírem van: itt az új trend! És ennek most semmi köze a szoknyahosszhoz vagy a legmenőbb frizurákhoz. Inkább olyasmihez, ami kizárólag rólad szól! Amilyen akkor vagy, amikor csak a legközelebbi barátaid látnak, vagy ha mondjuk, vasárnap délelőtt azt csinálod, amihez éppen kedved támad, és ez ki is ül az arcodra.”

Ezek után a mi arcunkra a mély megrendülés ült ki, tovább lapozva sem változott a helyzet.

A csontról már ezerszer lerágott cafatokat visszaöklendezve született meg a következő írás: "Milyen női szokásoktól kapnak frászt a férfiak?" Egy álriport keretében Ákos, Bálint és Viktor beszélgetnek, "a Cosmo kihallgatta őket".

A Cosmo pasibarométerén Ryan Gosling az első, ki más lenne?

A nagy szex teszt cím alatt statisztikát olvashatunk a cosmo-lányok szexuális szokásairól. Megtudhatjuk többek között azt is, hogy a cosmo-lányok 21 százaléka füllentett már, amikor az expartnereiről kérdezték, azt is, hogy 45 százalékuk jobban szeret a sötétben szexelni, és hogy 11 százalékuk egyenesen gyűlöli az orális szexet.

Tovább lapozva szembe jön egy tudományos értekezés arról, milyen illatokra gerjednek a pasik, következő címmel: „Illatozz a szerelmedért”. Így csábít olvasásra: „Azt hiszed, kipróbáltál mindent, hogy elcsábítsd örökre? Hát tévedsz! A világ egyik legzseniálisabb illatkritikusát kértük meg, árulja el, hogyan vezetheted a pasit az orránál fogva. És hidd el, neki sem lesz ellenére!”

Szexuális ajzóillatként Chandler Burr illatkritikus a sárgadinnyét ajánlja. Ha pedig először visszük fel a fiúnkat a lakásunkba, akkor süssünk kenyeret, mert a kenyérillattól majd rögtön otthon érzi magát – javasolja az illatguru.

Olvashatunk még a megalázó kapcsolatokól is, és arról is, hogyan érhetjük el egyetlen mozdulattal a pasinál, amit csak akarunk. Távol álljon tőlünk a spoilerezés, de ezt azért muszáj megosztanunk: Ha azt „szeretnéd, hogy olyasmit tegyen, amit nem akar, akkor tedd a tenyerét imapozícióba, majd kulcsold rá mindkét kezed!” Őrület! Férfit tartani ezek szerint egyszerűbb, mint egy hobbiállatot.

Cosmoszkóp: A magazin szerint decemberben ki fognak rúgni (és rajtam kívül minden szűz jegyűt), a főnököm sem kedvel, és a barátommal is mosolyszünet várható, aki minden nőt meg fog bámulni az utcán.  Ígéretes hónapnak néznék elébe, ha trú cosmo-girl lennék.

Összegzés: Egyetlen értékelhető, szórakoztató írást sem találtunk a magazinban, egy olyat sem, ami nem arról szól, hogy mit vegyünk, hogy kenjük be a narancsbőrös seggünket a 80 ezer forintos krémmel, hogyan vezessük pórázon a pasinkat stb.

Ajánljuk azoknak a 17 éves milliomoscsemetéknek, akik tudják, hol van apuci hitelkártyája, továbbá azoknak a cosmo-lányoknak, akik nem vetik meg a "popsiszexet", és a milliomos pasijukkal háziállat módjára szeretnének bánni (tekintve, hogy lassan nagykorúvá érnek, és akkor már nem árt apuci helyett egy másik szerencsétlent találni, aki megvesz minden szart). Hajrá cosmo-lányok!

2. Marie Claire (995 Ft)

Össztömeg: 900g, reklámanyag nélkül:  420g!

marieclaire december

A főszerkesztő leveléből egy kis ízelítő:

„Mindig is izgattak azok az emberek, akik másként élnek, mint a nagy átlag. Akik önszántukból, saját elhatározásukból vagy éppen hogy választási lehetőségeik híján felrúgják az általánosan elfogadott társadalmi szabályokat. Az átlag unalmas tömegéből nézve számomra ők sokáig romantikus hősöknek tűntek, akiknek az élete tele van izgalommal, kihívásokkal, kalandokkal.”

Olvashatunk George Clooney celebdiplomata történetéről, aki Dél-Szudánban járt. Remek képek, közepesen érdekes sztori a terjengős cikkben. 6 oldalon keresztül.

Ha a smink-, hajformázó- és parfümtrendeken átvergődtük magunkat, akkor Audrey Tautouról olvashatunk 3 oldalon keresztül. A langyosvíz cikk olvasása közben épp megfő 2 avokádó.

A Grecsó fivérek és Madonna vezeti fel a kultúra rovatot, ahol először programokat és CD-ket ajánlanak nekünk. A maga nemében nem is olyan rossz ez az összeállítás. Találunk itt „fogyasztható popzenét", Rihannát, Senát, Snétbergert is, bár persze be kellett csúsznia Michael Bublé karácsonyi lemezének is.

A mozi-, könyv- és a kiállításajánlón túl színházajánlóval is találkozhat az olvasó, ami egy igen üde színfolt a női magazinok hasábjain. A vélemény rovatban Winkler Nórától és Till Attilától olvashatunk egy-egy oldalt, meglepő módon nem bugyuta stílusban.

A Fórumból megtudhatjuk, milyen melegnek lenni, majd kimerítő összeállítást találunk arról, hogy „az ajtónállók New York luxusházaiban minden titkok tudói”.  Nincs ebben a cikkben semmi erőltettség, semmi  sallang, egyben van. Érdekes, magazinos, egyáltalán nem cosmo-lányos. Az örökbefogadás és a fiatal élményvadász pár története után életmódtanácsok következnek.

A Marie Claire Fashion Daysről 5 véget nem érő oldalon keresztül olvashatunk, ha tényleg és igazán érdekel minket ez a téma, vagy ha már mindent elolvastunk az újságból, nincs nálunk se telefon, se egy toll, se egy mp3 lejátszó, és lerobbant a vonatunk Kiskunlacháza és Dömsöd között, a semmi közepén. Na, akkor ezt is biztosan érdekesnek találjuk majd. A divat- és szépségrovatok sem olyan didaktikusak, mint a Cosmoban, bár ezeket a rovatokat is csak milliomosoknak ajánljuk. Utazás és borajánló karácsonyra, ajándéktippek pasiknak, majd a várva várt horoszkóp.

A Marie Claire horoszkópja decemberre a következőket jósolta nekem és a többi Szűznek: Ideális hónap lesz, kevés stresszel, és sok munkával, és a karácsony közeledtével egyre többet fogok gondolni a gyerekkoromra az összes Szűzzel egyetemben. Meglátjuk.

Összegzés: A kultúra rovatban találtunk néhány érdekes cikket, akit érdekelnek a jótékony celebek, az jól fog szórakozni a George Clooney-ról szóló íráson is. Az államokbeli ajtónállókról szóló cikk is egészen jól sikerült. Ezt a magazint nem csak gyengeelméjűeknek ajánljuk, hanem olyanoknak is, akiknek ugyan tele van a zsebük pénzzel, de nem határolódnak el annyira élesen a gondolkodástól sem.

3. Glamour (495 Ft)

Össztömeg: 870g, reklámanyagok nélkül 250g!

glamour december

A főszerkesztő leveléből egy részlet:

„Legyen glamúros a Karácsony! Az ember teszi a dolgát, és sokszor a nagy rohanásban már arra sem emlékszik, miért is csinálja azt, amit csinál. Miért is választotta azt a hivatást, munkát, ami kiteszi a mindennapjait. Nem mondanék igazat, ha elhallgatnám, hogy időnként nekem is vannak olyan pillanataim, amikor csak úgy cikáznak a fejemben a „ha akkor”, „úgy kellett volna”, „ha másképp döntök” gondolatok.”

Ennyi idézőjel után már bele is szédültünk ebbe a glamúros világba, de azért folytatjuk a felfedezést. Sztárpletykák után egy kis libidótorna szexológusajánlóval, majd megtudhatjuk, mi az a négy munkahelyi szokás, ami beteggé tehet. Csodálatos módon az első pont nem más, mint a „Betegen jársz be” a munkahelyedre. A logikai csavart ugyan nem értjük, de hát nem vagyunk mi atomfizikusok.

Ezután egy laza 7 oldalas Alkonyat-exkluzívval vágnak minket tarkón, amiből kiderül többek között az is, hogy a román vendégmunkás kisfiú klón, Taylor Lautner az Isten. Megtudhatjuk továbbá azt is, hogy teljesen normális és helyénvaló, ha a pasink mellettünk maszturbál, hiszen a férfiak szerint a a szex olyan, mint egy focimeccs.

Olvashatunk „az okos nők kedvenc tervezőjéről”, Prabal Gurungról, kicsit megkésve az októberi Glamour divattünetetésről, ahol  a magyar divatbloggerek legismertebbje, Marosvölgyi Lídia csodaszettje nyerte a 250 ezres vásárlási utalványt. A divatrovatban: fodrok, gallérok, zsabók, csizmák, kabátok, Glamour-trend nem minimálbérből élőknek. Később riport Lakatos Márkkal legújabb könyve, a Stílus terápia megjelenésének apropójából. Ezt követően ruhák, kiegészítők, sminktippek kifulladásig.

A glamourszkóp szerint nem tehetek semmit sem szexepilem palástolására decemberben, ahogyan a többi Szűz sem. Varázserőm „az év végére mágikus hatalommá csúcsosodik”, továbbá romlanak a karrierkilátásaim, és persze belebonyolódok egy szenvedélyes viszonyba is. Kiderül.

Összegzés: A ruhák és a sminkcuccok között ugyanúgy elveszünk, mint a Cosmoban, bár a Glamour szerencsére nem ad annyi életvezetési tanácsot, ám sokkal jobban koncentrál a celebekre. Igaz kevesebb benne a nyávogás és a picsáskodás, de szedett-vetett, zavaros és tartalmatlan. A magazin 2,5 dekájában egy gramm értéket sem találtunk.

Hogy kinek ajánljuk? Leginkább vidéki fodrászoknak, hogy a búra alatt megismerkedhessen a kedves vendég azzal, mit is jósol neki a glamourszkóp.

4. JOY (395 Ft)

Össztömeg: 650g, reklám nélkül:  290g!

joy

Részlet a főszerkesztő Dog Story című leveléből:

„Te szereted az állatokat? Mert mi itt a szerkesztőségben nagyon. Azon kívül, hogy többen is főállású gazdik vagyunk, a gazdátlan állatok sorsát is a szívünkön viseljük. Idén úgy határoztunk, hogy karácsony közeledtével a Rex Kutyaotthon lakóit igyekszünk segíteni abban, hátha az ünnepeket már ők is egy szerető gazdi meleg otthonában tölthetik. Elhívtuk hát őket és gondozóikat egy fotózásra, ahol az X-faktor versenyzői is szívesen pózoltak az újdonsült négylábú sztárokkal.”

A levél végén boldog karácsonyt kíván nekünk a főszerkesztőasszony, aki 5 kutyával dominaként pózol rögtön az első oldalon.

A sztárpletykák után egy kis divat, egy kis smink, és a millió reklám után egy összeállítás következik: 20 dolog, amit egy igazi barátnő sohasem mondhat. Igazi barátnők, figyelem! Sohasem mondhatjátok a barátnőtöknek a JOY szerint, hogy „Reménytelen eset a párod, sohasem fog megváltozni.” Azt sem lehet mondani, hogy „Óh! szegénykém, látom alig jut időd magadra. Úgy festesz, mint Lindsay Lohan egy átmulatott éjszaka után.” Sajnálattal veszem tudomásul, hogy nem vagyok igazi barátnő, mivel nem hazudok a barátnőm arcába, és megmondom neki, ha szarul fest. Mellesleg biztos vagyok abban is, hogy elég sok csaj örülne, ha úgy nézne ki, mint Lindsay Lohan egy átmulatott éjszaka után.

A hajmeresztő butaságok után egy copy paste-tel beszúrtak egy kis Pesti Est ajánlót, majd ők is az Alkonyatot reklámozzák. Brad Pittről olvashatunk a Pasiportréban egy cikket, amiről nem derül ki, hogy ki írta, gyakorlatilag a Wikipédiáról és néhány bulvárlapból is össze lehetett volna ollózni. Nem úgy, mint a 38 éves címlaplánnyal, Cameron Diazzal készült riportot, bár ebben az esetben sem derül ki, ki készítette az anyagot és a fotót. De nyugodt szívvel lapozunk tovább, hiszen Diazt nem zavarja a gondolat, hogy hamarosan 40 éves lesz, nem fél az öregedéstől.

A vakmerően bátor amazon után következnek a már beharangozott X-faktoros versenyzők a szerencsétlen kutyákkal. A főként keverék kutyákból álló élődíszlet nagyon jól viselte a pózoló félcelebeket, és a fotózást is.

Ezután egy kis internezetési kisokost találunk, amit mintegy 4 oldalon keresztül olvashatunk. Kiderül, honnan szerezhetjük be a legfrissebb sztárpletykákat, de a gyakorikérdések.hu-t is ajánlja a szerkesztő, mint komolyan vehető problémamegoldó oldalt! Az újabb celebek, a divat, a smink, és a reklámok után ismét egy fantasztikus megmondó csemege következik „Soha többé rossz szex” címmel. Egyfajta heuréka-érzést vált ki belőlünk minden egyes mondat: „Nincs szükséged önigazolásra.” Mármint a jó szexben. Erre eddig soha a büdös életben nem gondoltunk. Köszönjük JOY, hogy felnyitottad a szemünket, hogy utat mutatsz!

Reklám, reklám, frizuratrend, reklám, reklám, sminktippek, karácsonyi ruhatrend, ajándéktippek, méregdrága ruhák, órák, ékszerek, majd egy rovat, a „Jó munkát”, ami egy kicsit meglepett minket. Ebben az összeállításban egy bábszínész, egy színházcirkuszi előadó, és egy hárfás történetével ismerkedhetünk meg, kétségtelenül ez az egyetlen, némi jóindulattal értékesnek nevezhető cikk ebben a magazinban. A JOY ezután utazni küld minket méregdrága síparadicsomokba, amit át is ugrunk, mivel ezután következik a horoszkóp.

Szűzek, figyelem! A JOY jósnője szerint decemberben a jelszavunk a következő lesz: „Enyém lesz, ha úgy akarom!” A szerelemben minden szuper lesz, a kollégáink viszont utálni fognak, JOY-tipp: rendezzünk forraltbor-partit, aminek a pontos forgatókönyvét a szerkesztőségi jósnő így határozza meg: „Mindenki hozza kedvenc receptjét, közben pedig megtervezhetitek a szilveszteri buli helyszínét, és kidumálhatjátok, ki mit talált a fa alatt.” Szuper! Ennél már csak az csodálatosabb, hogy a JOYszkópban található egy kis táblázat, amiből minden jegy szülöttje megtudhatja, mikor fog az adott 30 napon belül szexelni (érdekes, hogy decemberi szám lévén mégis november 15-től december 15-ig tart a táblázat), szerelmesnek lenni, bulizni, továbbá azt is megtaláljuk a kis táblázatban, mennyire vagyunk fittek egy-egy napon, és melyek lesznek a kritikus napjaink. JOY-ék szerint november 15. és december 15. között mindössze 6 alkalommal fognak szexelni a Szűzek (már elbukott a jóslat), és december 2. lesz a szerencsenapunk. Izgatottan várom a napot!

Összegzés: Különös módon a JOY annyira nem gyalázatos, mint a Glamour. Nagyjából egy szinten vannak pedig, de a JOY-ban legalább egy értékesnek mondható cikket találtunk a magazin 90%-át kitöltő reklámok között.

Ajánljuk ezt is a vidéki fodrászatoknak, és kozmetikusoknak. Várakozás közben igen jól tud jönni az, ha rájön az ügyfél, sosem lesz neki elég pénze arra, hogy trendi nőként tudjon élni, trendi cuccokban, majd szépen arra is rájön, hogy még csak szexelni sem trendin szexel.

5. ÉVA (895 FT)

Össztömeg: 480g, reklám nélkül: 300g!

éva
-

A főszerkesztő leveléből egy részlet:

„Mi, nők meglehetősen szeretjük, ha körülöttünk forog a világ. Azaz ha úgy érezzük, szeretnek minket, fontosak vagyunk, számít a véleményünk, figyelnek ránk, törődnek velünk, lesik a kívánságainkat, otthon, munkahelyen és úgy általában mindenütt. Mindezt nem pusztán alanyi jogon akarjuk, hanem azért várjuk el, mert mint igazi nők mi is szeretjük, fontos nekünk sok ember, számít a véleményük, törődünk másokkal, többeknek lessük a kívánságait, otthon, munkahelyen és mindenütt.” A levél végén még egy kis váccpáörözés: „Mi nők egész évben forgattuk a világot. Most jár nekünk, hogy az forogjon körülöttünk.”

A főszerkesztő asszony feminista-domina levele után el kell szívnunk egy cigit.

Ezután hatalmas meglepetésként nem sztárpletykák következnek, hanem bejglisütési tippek, olvasói levelek aggódó anyukáktól és szarkalábasodó nőktől, és a címlaplányról egy kis infó. Az Éva decemberi címlapjára Kata került, aki blogger és „bútordoktor”. Találunk egy oldalnyi zöld-tippet karácsonyra. Egy óvónő például annyira zöld, hogy már nem küld képeslapot a szeretteinek, ezzel sem szennyezi a környezetet. Ezután megtudhatjuk, hogyan vehetünk fel karácsonyra hitelt, amire szükségünk is lenne, ha a fenti magazinokban található ajándéktippek  5%-át szeretnék megvásárolni, de köszönjük, nem szeretnénk. Itt is találhatunk azért ajándéktippeket, de ügyes húzásként ár nélkül szerepelnek a termékek fotói. Olvashatunk az aftáról, a válságban lévő nőkről, a gyógyító masszázsról, majd egy cikket arról, hogy mégiscsak megéri házinyúlra lőni, hiszen Palinak és Barbinak is összejött a munkahelyi kapcsolat. Smukkok, receptek, programajánlók, reklámok után egy interjúra bukkanunk a 66. oldalon Simon Kornél színésszel, ami közepesen izgalmas, de a kenyai „Fák asszonyáról” szóló cikk egészen érdekes. A Nobel-békedíjas környezetvédő és politikus, a Faültető Zöld Öv Mozgalom alapítója 71 éves korában, idén hunyt el méhrákban. Érdekes, bár fél óra netezés alatt össze lehetett dobni azt a cikket is, de az ötletet mindenképpen értékelnünk kell. Igaz, főhősnőnk szeptember 25-én hunyt el, így azért bekerülhetett volna a novemberi számba is, de nem kukacoskodunk tovább.

A televíziós nézettségi adatokról szóló írás után, majd egy kis divat után természetsen az elmaradhatatlan párkapcsolati tanácsadás következik. Reklám, reklám, reklám, majd a JOY-jal ellentétben az Éva Ausztria pályáit ajánlja a síelőknek. A Lelki nassban: Karády Katalin, a magyar kártya napja, humorterápia, és egy könyvajánló, majd egy kis anekdotázgatás egy nőről, akinek a húga 15 éves korában Star Wars figurának öltözött (nem Darth Vader nagyúrnak sajnos, hanem az unalmas hercegnőnek). Találunk egy tesztet is, amiből kiderül, „mennyire vagyunk jelen a pillanatban”.

Az ADHS-s gyerekek után porszívózási tippek, majd egy cikk a legendás Figaróról. Az Éva magazinban recepteket is találunk, és egy bájos ismeretterjesztő összeállítást a sötétség urairól, a baglyokról.

Végül elérkeztünk a horoszkóphoz: Éva szerint a Szűzek nem fogják tudni titkolni a bennük lévő feszültséget, azt tanácsolják, menjünk el a partnerünkkel egy romantikus hétvégére még az ünnepek előtt. Elég a maximalizmusból, és a „decemberi tutiság: szombati szauna a barátnőkkel”.

Köszönjük ÉVA!

Összegzés: A magazinban minden van a hiteltanácsadástól kezdve egészen a bejglisütésig. Igyekeznek némi hangsúlyt fektetni a környezettudatosságra is, ami a maga sánta módján természetesen megteszi, de sokkal inkább felesleges. A mindenből egy kicsit-elv mindig megbukik valahol, az Éva magazin esetében is ez látszik. Nincs benne koncepció, a koherencia teljes hiányában azonban találunk a lapban értékes írásokat az idegesítő celebek nélkül is. Éva-lányokról szerencsére egy szó sem esik, ami miatt nagyon hálásak vagyunk, de ennyi pénzből legközelebb inkább beülünk egy moziba, az talán nem lesz ennyire felejthető.

Akinek ajánljuk: háziasszonyoknak és kisgyerekes anyukáknak.

6. ELLE (895 Ft)

Össztömeg: 1010g, reklám nélkül: 510g!

elle
-

Részlet a főszerkesztő leveléből A ravasz, az agy és a két füstölgő bomba nő címmel:

„Hollywood becsapott minket. A dolog odáig fajult, hogy a szokásos kedd reggeli értekezleten - ahol figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy a széles vászon keskeny csípőt kíván, és marokszám tömjük magunkba az édességet - tervezőszerkesztőnk egy óvatlan pillanatban bedobta a kérdést: szerintetek azok a napok, amikre később nem emlékszünk, számíthatnak egyáltalán valamit az életünkben? Az üres csokipapírok kifosztott kis univerzumokként, tanácstalanul bámultak vissza ránk az asztal közepéről. Bármilyen kérdőn is meredtünk rájuk, nem volt semmi mondanivalójuk. Nem úgy nekünk: mindenki előadta a saját kis Hollywood vs. Hétköznapok verzióját.”

A főszerkesztő szerencsére nem írja le az összes munkatársa agymenését ezzel kapcsolatban, viszont az újság tematikája egy csapásra ki is derül: Hollywood. A magazinban végig minden ekörül forog, persze a szokásos témák: divat, sminktippek, lelkifröccs, pasitippek mind könnyedén beöltöztethetők Hollywood köntösébe. A többtízezres kozmetikai szerek után a 23 éves Adele kereked formájában gyönyörködhetünk, és olvashatunk is róluk, majd hollywoodi színésznők életpályáját ismerhetjük meg, a már említett wikipédiás stílusban. Martin Scorsese állandó vágójáról, Themla Schoonmakerről is találunk egy cikket, ami valóban érdekes, és ezt bátran merjük ajánlani mindenkinek. A Magyarok Hollywoodban után egy bizarr cikk következik, ami arról a riporterről szól, aki beleszeretett riportalanyába. A Vass Virágot is megszégyenítő írás után újból rá kell gyújtanunk. Aztán jön Schell Judit, majd Jóbarátok, és egy kis Szex és New Yorkkal, majd végre egy cikk magától Vass Virágtól „Orosz leányálom és morcos szponzoraik” címmel! A lektűrkirálynő ismét nagyot durrantott! Reklám, reklám, párkapcsolati tanácsok, majd az ELLE Young Talent Díjak nyerteseinek listája következik. Ezután az ELLE „Trendi bűnei"-ről, egy bugyuta beszámolót olvashatunk a gyónásról, majd egy még bugyutább írást a szilveszteri fogadalmakról. A Fashion, és a Szépség rovat után már csak reklámokat találunk, és persze az ELLE Decorationt beapplikálva a magazinba, de köszönjük, nem veszünk széket 109 ezer forintért, és asztalkát sem 431.700 forintért. A vége felé közeledve néhány trendi receptet találunk, majd természetesen sítippeket, menjünk Svájcba.

Ön melyik magazint gyújtaná fel?

A több 10 oldalnyi hirdetés és reklám után végre elérkeztünk a horoszkóphoz: A Szüzekre a karrier és a társas kapcsolatok szempontjából is  szerencsés hónap vár. „De tágítanunk kell a határainkat!” Ne féljünk új emberekkel megismerkedni, és a céges bulikon barátkozzunk bátran. Rendben, úgy lesz.

Összegzés: Amilyen jól indult, olyan siralmas vége lett. Az ELLE mint minőségi női magazin szintén elbukott, bár a Hollywood-tematika egészen jó ötletnek bizonyult, néhány cikket nem fanyalogva olvastunk.

Akinek ajánljuk: Celeb írónőknek és celeb szakácsnőknek.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra