2011 legjobb 10 tengerentúli úticélja

A Dominikai Köztársaságban található Punta Cana a top úticél a Reuters összeállítása szerint. A szempontok közt a tengerpartok, a szolgáltatások minősége, és az éjszakai életet szerepel, de az árakról nem esett szó.

Az idei tavaszi szünetben az amerikai térségben a helyünk, legalábbis a Reuters legújabb összeállítása szerint.  A legnépszerűbb úticélok között szerepel pl. Mexikó, Texas vagy Florida: az összeállítás szerint a legjobb választás azoknak, akik pihenésre vágynak, de a bulizós fiatalok is felfedezhetik a helyi éjszakai élet izgalmát. Az árkategóriákra valamiért nem tértek ki.

1. Punta Cana

Az idei év első felének győztese a Karib-tengeri homokos partszakasz, vagyis a Dominikai Köztársaságban található Punta Cana. Nemcsak a napfénnyel és homokos tengerparttal kecsegtet minket, hanem a több ezer szálloda és étterem is a kényelmet szolgálja. A hely hemzseg az éjszakai szórakozóhelyektől, ezek ingyenes VIP igazolványokkal is látogathatók. Bizonyos klubbok kifejezetten a fiatalok szórakoztatására rendezkedtek be, így a diákok legfőbb főhadiszállásai a Grand Paradise Bavaro és a Barcelo Punta Cana.

2. Cancún

Cancúnt a mexikói Siófoknak is nevezhetnénk, ugyanis a fiatalok többsége a főváros helyett a szünidőben ebben a térségben tölti az idejét. A forró városban nemcsak a turisták tömegével találkoznak a nyaralók, hanem megannyi éjszakai klubot is megismerhetnek. A diákok egyik legkedveltebb úticélja, ugyanis nemcsak hogy all inclusive szolgáltatások tömkelegéből válogathatnak, hanem a dollár erősségének köszönhetően királyi bánásmódban lehet részük.

3. Montego Bay

A jamaicai Montego Bay a harmadik helyet foglalja el a listán, ahol nemcsak a Bob Marley-kultusszal ismerkedhetünk meg testközelből, hanem részei lehetünk a különböző luxus hajóutaknak, vagy a helyi éjszakai klubok programjainak. A legnépszerűbb bulihelyek a Gloucester Avenue-n sorakoznak, a hajnalig tartó bulizást pedig másnap a Fletcher és a Doctor's Cave nevezetű tengerpartokon pihenhetjük ki.

Albánia a legjobb hely

Idén már a Lonely Planet is kiadta legjobb úticéljait tartalmazó listáját, amelyet 2011-ben Albánia vezet, szorosan mögötte Brazília. Az első ötben Bulgária is benne van. Az utolsó helyen pedig Japán szerepel, ami szintén nem egy olcsó túra.

4. Puerto Vallarta

A negyedik helyezett Puerto Vallarta szintén Mexikóban található. Noha a hotel.info ez évi felmérése szerint Mexikó csak a 20. helyen áll a legnépszerűbb úti célok sorában, a Reuters listájára Cancún egyik alternatívájaként került fel. A macskaköves utcákon és a stílusos éttermeken túl a tengerparti nyaralás sznobabb fokával ismerkedhetünk meg, úgy mint pl. a tequila elkészítési módjával.

5. South Padre Island

A texasi South Padre Island a legelvetemültebb bulizók célpontja, ez a hely a hajnalig tartó tivornyázásról és a fesztiválok soráról híres, főleg a Coca-Cola Beach, ahol az all inclusive ellátásért és az éjjel-nappal tartó mulatozásért nem is kell olyan magas összegeket kifizetni.

6. San Diego

A hatodik helyet a kaliforniai San Diego foglalja el, amely leginkább természeti értékeivel hódít. Több mint 70 kilométernyi tengerpart vár ránk, hosszú sétányok, és persze a helyi szállodák különböző egészségmegőrző, wellness ajánlatai is. San Diegót leginkább a napozók hadáról és a profi szörfösökről ismerhetjük fel. A napozás mellett az éjszakai élet lehet élmény a Garnett Avenuen vagy a Gaslamp Negyedben.

7. Miami

Noha a következő a top 10-ben Miami, a nyolcadik, illetve a kilencedik hellyel is összekapcsolhatjuk, ugyanis mindhárom hely Floridában található. Miamiban úgy érezhetjük, a világ közepén vagyunk. A parti övezeteken túl nemcsak a helyi műemlékeket tudjuk felfedezni, hanem kulturális és művészeti igényeinket is kielégíthetjük. Azon fiatalok kedvelt nyaralóhelye, akik a fáradt gőz kieresztése után intellektuális élményekkel is szeretnének gazdagodni. Ha Miami, akkor természetesen az árak is ehhez vannak szabva, azonban kifoghatunk egy-egy akciós ajánlatot is.

8. Panama City Beach

Panama City Beach a hírességek által gyakran látogatott környék, többek között olyan ismert emberek fordultak meg itt, mint Kenny Chesney, 50 Cent vagy Sean Kingston. És hogy mit rejt Panama Beach? Tengerparti bárokat, mini golfpályákat, elegáns szállodákat, ajándékboltokat, na és persze a kulináris élvezeteket nyújtó éttermek sorát se felejtsük ki a sétányok mentén. Itt minden adott a sokrétű kikapcsolódáshoz.

9. Orlando

A floridai Orlando leginkább a szálloda életmódot kedvelő turistákról ismert. Itt ugyanis a hotelek áradatával, a határtalan étel-ital mennyiséggel várják a vendégeket, és ragyogó kék medencékkel. Maga Orlando azonban nemcsak a szállodái számával büszkélkedhet, hiszen a Mardi Gras estéken rengeteg ingyenes programban lehet részünk, koncertek, és különböző utcai mulatságok szerepelnek a programfüzetben.

10. Montréal

A lista utolsó helyét Montréal foglalja el, ahol hiába keresnénk a tengerpartokat, a napfényt és a homokot. A város különlegessége, hogy európai turisták hadával találkozhatunk, valamint ezen a területen az alkoholfogyasztás az államok több részétől eltérően nem 21, hanem 18 éves korhoz kötött. Így mindig pezsgő éjszakai életre, zsúfolásig telt klubbokra és bárokra lelhetünk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra