Vakáció féláron: utazz ősszel a tengerpartra!

Divat lett az utószezonos nyaralás. A bulgáriai Napospart ősszel 50 ezezért, Korfu 60 ezer forintért érhető el, Máltára pedig 90 ezer forintért utazhatsz utószezonban. Október közepéig általában jó idő van a tengerpartokon. Őszi utazási körképünkben külföldi, belföldi, utószezonos, előfoglalásos, és last minute ajánlatokkal is foglalkozunk.

Egyre többen vannak, akik nem nyáron veszik ki szabadságukat, hanem ősszel, vagy télen pihennek. Ezzel elkerülik a zsúfolásig telt strandokat, és általában olcsóbban is ússzák meg a vakációt.

Évtizedekkel ezelőtt bevett szokás volt, hogy a családok egész évben a nyári utazást tervezgették, és azon gondolkoztak, melyik külföldi nyaralóhelyet célozzák meg. Ma már szerencsére sokkal szabadabbak vagyunk, és jóval szélesebb az utazási ajánlatok palettája is, ezért bárki bármikor elköltheti a vakációra szánt keretét. Lehet nyár, ősz, tél vagy tavasz, rengeteg belföldi és külföldi ajánlatból választhatunk. Hogy segíthessünk a döntésben, feltérképeztük az őszi kínálatot.

Last minute utak

Sokan szeretik előre eltervezni, mikor, és hova utaznak majd el, de aki kivárja a megfelelő pillanatot, nagyon jó ajánlatokat csíphet el az akciós, last minute utakat kínáló oldalakon. Ha jól körbenézünk a piacon, a nyári ajánlatokhoz képest akár harmad áron is megúszhatjuk a vakációt. Azért érdemes utána nézni a hirdetőnek, és olyan irodát választani, amelyről pozitív visszajelzéseket találunk a netes fórumokon.

Október közepéig általában jó idő van a tengerpartokon, így bőven alkalom nyílhat még a vízi sportokra, és az úszásra is. A bulgáriai Napospart ősszel 50.000 Ft-ért, Korfu 60.000 Ft-ért érhető el a www.lasminute.hu ajánlatai között. A sivatagi programokban és történelmi látnivalókban is gazdag Egyiptomban Hurghadán 70.000 Ft-ért nyaralhatnak az Anubis Travellel, www.anubistravel.hu, és ugyanitt egy csodálatos Kairó – Luxor – Hurghada körutat most 170. 000 Ft-os áron rendelhetnek meg. A www.hurra-nyaralunk.hu oldalon a gyermekbarát szállodáiról híres Tunézia 80.000 Ft- ot, Törökország 140.000 Ft-ot, Málta pedig 90.000 Ft- ot kóstál. A www.ultralastminute.hu oldalon idén ősszel Jordánia 69.900 Ft-ért hívogat, a festői szépségű  Rodoszra pedig 54.900 Ft-ért látogathatunk el. A www.invia.hu site - on Marokkót last minute áron 99.000 Ft-ért kínálják, San Marinot autóbusszal 53.900 Ft-ért, Ciprust pedig 79.900 Ft-ért.

Nyaralás az őszi szünetben

Október végén – a gyerekek és a szülők megkönnyebbülésére - az iskolában őszi szünetet tartanak, így a családoknak ismét lehetőségük nyílik arra, hogy egy hetet szeretteik körében töltsenek. Az utazási irodák ontják magukból a jobbnál jobb ajánlatokat az őszi szünet idejére. Sharm El Sheikh 199.000 Ft- ot, Sousse 99.000 Ft-ot, Tenerife 122. 900 Ft- ot, Málta pedig 122.000 Ft-ot kóstál az őszi szünetben a www.utisugo.hu oldalán, míg a www.tensi.hu weboldalon Törökországot ajánlják a családoknak 150.000 Ft-ért. Aki bírja a tengeri utazást, az ugyanitt egy Földközi- tengeri hajóutat is kiválaszthat 120.000 Ft-ért. Az őszi szünetre gondolt a www.startutazas.hu oldal is, ahol elsősorban Tunéziát kínálják 50.000 Ft körüli áron. Ha valaki megteheti, hogy szélesebbre nyitja a pénztárcáját, 399.000 Ft-ét Vietnámban, 600.000 Ft-ért Malajziában, Balin 400.000 Ft-ért, Új – Zélandon pedig 800. 000 Ft-ért érezheti jól magát 2010 őszén a Chemol Travellel.www.chemoltravel.hu

Városlátogatások

Az ősz jó időszak arra, hogy európai városokat fedezzünk fel, ekkor ugyanis Párizs, London, Róma, Prága, Krakkó és Velence is más arcát mutatja. Nincs nagy hőség, így jobban tudunk koncentrálni majd a látnivalókra, és az utcai kávézókban elfogyasztott finom kávét is jobban élvezhetjük a vénasszonyok nyarán. A legtöbb iroda kínálatában jelen vannak a kifejezetten városlátogatásos ajánlatok, amelyek általában egy hétvégére, vagy 3- 4 napra szólnak.

Ezek között Velence 29. 990 Ft-ért, Róma 33.990 Ft-ért, Párizs 35.990-Ft-ért, Milánó 27.900 Ft-ért, London pedig 36. 990 Ft-ért a www.triplanet.hu- n érhető el. A www.xutazas.hu Krakkói ajánlata 29.900 Ft-ról szól, a www.osziutazas.hu pedig Prágába invitál cirka 34.900 Ft-ért. A www.budavartours Németországba, Berlinbe szóló ajánlata 59.800 Ft-ról szól, a www.firsttravel.hu öt napos madridi városlátogató utazásáért 80.000 Ft-ot, míg a www.skandinavia.hu egy stockholmi utazásért 100.000 Ft-ot kér.

Akciós repülőjegyek

Ha valaki tapasztalt utazó, nem kell utazási irodára támaszkodnia, így jóval olcsóbban megúszhatja a nyaralást. Könnyen és gyorsan lefoglalhatja magának online a repülőjegyet és a szállást is, sőt autót is bérelhet az internet segítségével. Érdemes körülnézni, és repülőjegyet, akciós szállásokat vadászni a világhálón. A Wizz Air például folyamatosan akciózza a repülőjegyeit, a www.wizzair.hu oldalon, most épp Velencét 2080 Ft-os áron, Barit 6680 Ft-os áron, és Turkut szintén 6680 Ft-os áron kínálja. A Malév Berlinbe, Göteborgba, és Milánóba szóló repülőjegye most 22.900 Ft-ért érhető el a www.malev.hu-n, az www.easyjet.hu novemberre Londonba kínál repülőjegyeket 5000 Ft-ért. A repülőjegy mellé előre le lehet foglalni a szállást is, akár a légitársaságok oldalán, vagy a világ 80.000 szállodáját kínáló www.kulfoldiszallodak.hu oldalon.

Egzotikus előfoglalás télre

Ha valaki úgy dönt, hogy idén ősszel sem lesz ideje a kikapcsolódásra, már most tervezgetheti a téli vakációt. Ma már egyre többen döntenek úgy, hogy a télből utaznak el a nyárba, ők már most válogathatnak, Thaiföld, Bali, Malajzia, és Kambodzsa úti célok közül. Thaiföld például 189.900 Ft a www.nagypihenes.hu vagy a www.thaicentrum.hu oldalakon, Bali pedig 210.000 Ft-ért rendelhető meg a www.winair.hu oldalon.

A folytatásban a belföldi akciókról lesz szó.

Címlapfotó: Claus Rebler

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek