Visszatérnek a jampecnők - A tupírkészítés szabályai

Van, aki körkefével próbálkozik, de a Gwen Stefani-frizura nem lehet tartós tupír nélkül. Az ötvenes évek rockabilly korszakát idézi ez a frizura, ami gyakrabban tűnik fel.

cikk-tipus-kifesto-left

Alig egy éve tűnt fel ismét a tupír, amelyet addig egyedül talán Gwen Stefani tekintett örökké divatos  frizurának. Mostanra a legtöbb divatshow modelljeinek a haja olyan, mintha belehajoltak volna a vattacukorgépbe. Az utcán is megjelentek ezek a trendi frizurák, amelyek az ötvenes évek hangulatát hozzák vissza, a rockabilly korszakra emlékeztetnek. A férfifrizurák is kicsit elvisesek, vagy fenyőmikisek, hogy hazai példát említsünk.

fiu  1

4

Minél magasabb, annál merészebb

Szinte mindenkinek jól áll a homlok fölött tupírozott, a félig feltűzött, vagy hátrafogott haj. Többféleképpen is megcsinálhatjuk, lehet lazán kócos,  tökéletesen egyenes, vagy copfba is köthetjük, a látványos rész úgyis elöl van. A tupírozás magassága már merészségünktől függ.  Sokan úgy emelik meg elöl a hajukat, hogy egyszerűen egy körkefével hátrafelé szárítják a frufrujukat, de ha tartósabb eredményeket szeretnénk elérni, akkor a következő lépéseket érdemes követnünk.

5

Válasszuk külön a frufrut, vagy azt a mennyiségű hajat, amit szeretnénk megemelni.
Kezdjük el tupírozni a belső részt, amelyik nem látszik majd.  A tupírozás azt jelenti, hogy a tincseket visszafelé, a tövek felé fésüljük. Amikor a tincsek már felfelé állnak, akkor befejezhetjük a műveletet, jó munkát végeztünk.

Ne vegye fel a versenyt a betonnal!

A tincseket ezután fésüljük óvatosan hátrafelé. Itt már a külső rész játszik fontos szerepet, hogy ne legyen kócos, de szépen összefésülve se veszítsen tartásából.
Ha szükséges, néhány csattal  akár le is foghatod a hajtincsek végét. A lakkozást ennél a frizuránál nem lehet megúszni. Sokan már akkor is telefújják a tincsek tövét, amikor a tupírozás fázisnál tartanak. A hátrafésült hajat azonban mindenféleképpen fixálni kell, de csak megfelelő  távolságból. Csak a tartás a cél, nem az utcai harcoknál hasznosítható betonkeménység.

new-look2  rihanna2

 

cikk-tipus-linkek

Szabályok a pink szín viseléséhez
Azt mondják, aki a rózsaszínért rajong, az nem szeretne felnőni. Néhány tanácsot adunk azoknak, akik ezzel az árnyalattal szeretnének játszani.

Az idei táskák igazi primadonnák
A szegecses táskákban a zsigeri rockerérzést látjuk, de a láncok és a fodrok is helyet kapnak: a szezon táskái elsőhegedűsök akarnak lenni.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.