Szörnyű szexre vall a harisnya-szandál kombó

BHSAnnak a nőnek, aki harisnyával viseli a szandált, sivár szexuális élete lehet. Aki háremnadrágot hord, az valószínűleg pincérnő, de az is lehet, hogy csak utál bugyit felvenni. Aki pedig túl magas sarkú cipőben jár henteshez, pszichológushoz kéne mennie. Fiatalok ítélkeznek a tavaszi divat felett. Divat attak, 1. rész

A ziláltan szexi stílust, mint az idei tavaszi alapját már jól ismerjük, de arra is kíváncsiak voltunk, a huszonéveseknek és a harmincas férfiaknak és nőknek mi a véleményük az idei divat egyre magasabb sarkú, széles pántos szandálokról, a nyitott cipő és harisnya kombinálásáról, mély ülepű női nadrágokról és a kockás női flanelingekről. Kemény válaszokat kaptunk.

{gallery}divatitelet{/gallery}

Széles pántos, magassarkú cipő

„A nőt transzvesztitává teszi"

Több nemzetközi hatás mellett a Szex és New Yorknak is köszönhetjük, hogy évek óta terjedtek a széles pántos, extra magassarkú szandálok, amelyikről módszeresen minden női magazin azt állítja, roppant szexis viselet. Megkérdezettjeink véleménye alapján ez már nem olyan egyértelmű. „Ezt nem csak pornósok hordják?" – volt a leggyakoribb válasz a kérdésre, hogy tetszik-e.


„Vannak olyan típusú nők, akiknek jól áll ez, a kicsit dominás vonal, ők viszont általában nem tetszenek nekem. Éljenek a lapos talpak és a balerinák. Télen is inkább legyen lapos a csizma, mint ez a Tina Turner, női Koós János-vonal" - mondja Marci. Dániel szerint a legborzasztóbb az, amikor a pántok átlátszó műanyagból készülnek, és a szandálnak platformos a talpa. Véleménye szerint ez csak a fazon csak szexiparban munkát vállalóknak ajánlott. A női megkérdezettjeink nem ítélkeztek a divatirányzat felett, próbálták megérteni, de igazából nem sikerült. Végül Nóra amiatt bosszankodott, hogy idén csak ilyen cipőket lehet kapni. „Én ennek a cipőfajtának a legvisszafogottabb darabjában is 190cm-re növök. Ami kicsit olyan helyzetet teremt, mintha egy jól sikerült transzvesztita egyed próbálna elvegyülni a 'normálisak' között."


László is próbálta megfejteni ennek a cipőfajtának a szomorú, lélektani hátterét. „Aki állandóan ilyenben jár, még a sarki boltba is mustárért, az egyszerűen csak nem fogadja el magát és lábon kompenzál."


Nyitott szandál harisnyával, nejlonzoknival

„Lendvai Ildikó, vagy a női Boros Lajos hordja"

Hosszú évek tapasztalatával állíthatjuk, hogy amint a közutálat hatására kezdenek eltűnni a harisnyával viselt, nyitott szandálok, valamelyik stylist újból a köztudatba dobja egy divatbemutatón, vagy magazinos divatanyagban, így azonnal oda lesz az irányzat kiirtásába fektetett munka.
„Mit gondolok arról a nőről, aki nyitott szandálhoz harisnyát visel? Azt, hogy borzalmas a szexuális élete" – válaszolta Hajnalka. Nóra szerint ez a viselet csak egyet jelez, hogy „győzött a fázékonyság az ízlésesség felett."


Több nő szerint ez az irányzat csak akkor elfogadható, ha a harisnya nagyon színes és ha nem látszik a varrása a cipőben. A férfiak e téren kevésbé toleránsak. „A nyitott orrú szandálhoz a harisnya szerintem béna, Lendvai Ildikós. A nejlonzokni meg az egyik legijesztőbb ruhadarab, amit valaha kitaláltak" – mondja Marci, aki a zokni-szandál nagy ellenségeként nevezte meg magát. „Láttam viszont olyan katalógusfotót, amin tényleg nagyon vékony, rövid zoknit vett valaki szandálhoz, és nem volt vészes. mondjuk azért az erősen bizarr kategóriába sorolnám."


Már Lendvai Ildikó említése is erős volt, László ennél messzebbre ment. „Aki ezt hordja, az a női Boros Lajos. A szandál és zokni együttes viselését alkotmányosan kéne tiltani mindkét nem számára. Funkcionális cipő-analfabétizmus." Dániel két dologra tud gondolni, ha meglát egy ilyen összeállítást: hogy az illető nő biztosan bölcsész, vagy ölebet hord a táskájában.


Kockás, női flaneling

„Szexis, ha a vadász pasid ingét veszed fel"


„Láttam már olyat, ami szexes" – válaszolta Szilvia. Laura szerint is a kockás ing kifejezetten jól néz ki egy nőn, feltéve, hogy farmerral viseli. Júlia szerint sorttal, vagy legginsszel hordani is törvényes. Ez egyébként nem volt könnyű feladvány a megkérdezettjeinknek, nem sok támpontot adtunk. „Madonna ugrott be a Don't tell me című videoklipjéből. Azt például. sikeres öltözéknek ítélem. De az is igaz, hogy több ilyen nem jut eszembe"- válaszolta Nóra. Hajnalkának egyetlen kikötése volt a ruhadarab viselésére. Szerinte csak akkor néz ki jól, ha a nő „a kanadai határon egy faházban, a kandalló előtt, szex után veszi fel a macsó vadász pasija levetett, kockás ingjét."
A férfi megkérdezetteket jóval inkább megosztotta a női, kockás ing kérdése. „Nem támogatom, hiába lett idén divat, de például egy grunge-os, festékállvány mellől elszakított lányon meglepően természetesen tud hatni"- képzelődött Marci. „Nem. Nem és nem" - válaszolja László a kérdésre, hogy tetszik-e egy nőn, a kockás flaneling. „Kivéve, ha portugál, mert náluk a kockás ing nemzeti szimbólum, és ez a nacionalizmus vonzata, bár ott is inkább a férfiak viselik, de nagyon. Nálunk egyáltalán nem látni nőkön, csak olyanokon, akik első látásra férfiak."

 

Mély ülepű, háremnadrág (hammernadrág)

„Vicces és bugyi nélkül is lehet hordani"


A mély ülepű női nadrág évek óta nem megy ki a divatból. Kíváncsiak voltunk arra, miért ilyen nagy a túlélési esélye, de nem kaptunk egyértelmű választ. „Gondolom kényelmes a hammernadrág, olyan mint a Bundesliga-séró, egyszerre praktikus és szép. Mostanában főleg pultosokon látok ilyet, gondolom egyesíti a szoknya szabadságérzetét a nadrág praktikumjával, hogy a szűk bokarész miatt nem lesz sáros az alja" – elemezte a viselet lényegét Marci.


Júlia saját tapasztalataival szállt be a vitába. „Vicces ruhadarab, és bugyi nélkül is lehet hordani. Az nyáron király, mert nem para higiénia szempontokból, zárt, mégis szellős." Ha azonban inkább az esztétikai szempontokat vesszük figyelembe, Nóra így vélekedik. „Dagikon a közvélekedéssel ellentétben nagyon szarul áll, vékonyabbakon klassz."

A folytatásban az idei férfidivat három érdekes vonaláról mondanak véleményt a fiatalok: a fehér zokni comebackjéről, a Teddy Boy stílushoz idén nyárra kitalált, boka fölött harangozó nadrágszárról és a férfikalapok reneszánszáról.

 

 

Mustra