Vannak olyan nők, akik akkor is inkább szoknyát hordanak, ha így nehezebb elegánsan beszállni a kocsiba. Nőiesek szeretnének lenni egész nap, pedig reggeltől estig dolgoznak, rohangálnak, de nem bírják, ha gyűrött a ruhájuk. A trüffELLE! tervezői ezt a szűk célcsoportot választották maguknak.

truffelleA szombat délutánra időzített, szándékosan családias, közvetlen hangulatú kollekció-bemutatóhoz a Király utcai Design utca fesztiválon a KARE biztosította a helyszínt, így Szabó-Vedres Krisztina lakberendező segítségével a megfelelő enteriőrbe helyezve új értelmet kaptak a szettek is. A 2007-ben alakult trüffELLE! tervezőpárosa, Körtvély Adrienne és Kolyvek Antónia közel engedték a közönséget modelljeikhez, így alkalmunk volt akár megérinteni is az időtálló textíliákból készült ruhákat. A muszlint, hernyóselymet és szteccsszálakat előszeretettel alkalmazzák, elsősorban azért, mert ezek könnyen kezelhető, nem gyűrődő, a bőröndben is kevés helyet foglaló anyagok, ráadásul nagyon feminin, légies, könnyed hatást keltenek.

Mintha Rotschild Klárától tanultak volna

A most bemutatott Pesti Nő kollekciót elnézve úgy tűnik, talán nem is tudatos, de a világháborúkat megelőző kor adja elsősorban az inspirációt, de a kényelmetlen fűzőt hordható, karcsúsító darabbal helyettesítik, a sokféle módon kombinálható cső- és zsákruhákat kiegészítőkkel, kézelőkkel teszik vonzóvá, de hordhatóvá. Mottójuk, hogy legyen néhány időtálló, akár egy évtizedig is viselhető alapruhánk: egy jó szabású szoknya vagy egy a nőies formákat kiemelő, a hibákat kendőző zakó, és a stílusunkat tükröző módon variáljuk ezeket.

{gallery}truffelle{/gallery}

Fotó: Kováts Dani

A legtöbb ruhán látszott, hogy átgondolt. A legendás tervezők doktrínáit szem előtt tartó szabásminta alapján készültek, de kicsit lazítva a szabályokon, így nem ragad egyik sem egy bizonyos stílusirányzatba betonozva. Az alapvetően nagyon nőies, visszafogott, kicsit konzervatív kollekció egyes darabjait ugyanakkor bárki viselheti saját szempontjai alapján újrarendezve. Láttam olyan szoknyát, amit fejben teljesen új környezetbe helyezve magam is viselnék, illetve olyan (lovas mintás!) ruhát, ami annyira klasszikus volt, hogy gyakorlatilag bárki bármivel kombinálhatja. A változatos öltözködéshez valóban muszáj beszerezni az alapokat.

trüffELLE!

2004 A trüffELLE! későbbi tervezői kiállítanak a Párizs-Budapest a divat tükrében c. kiállításon a Budapest Történeti Múzeumban.

2004 STYL-KABO TOP STYL designer verseny legjobb 10 között

2005 Folymatos partnerei a NINA RICCI ékszermárkának, a hazai bemutatókat mindig a trüffELLE! ruhákkal mutatják be

2007 A trüffELLE! tervezője ( Körtvély Adrienne) nemzetközi designkalandra szánja el magát, bejut a Weareurope 2007-re, Tokióba.

2007 STYL KABO TOP STYL (Brno) különdíjat nyernek, és négy országban állítják ki a prágai Designmatch szervezésében.

2008 LOVAS VILÁGKUPA Lovas és ínyenc kollekcióik azóta minden évben szórakoztatják a lovasrajongókat.

Mustra