Már az orosz nők sem sminkelnek

Zanza!

kiraKira Plastinina divattervező az orosz középosztálynak tervez, és úgy tartja, a nők már nem igénylik a túlzott sminket. Modelljei smink nélkül vonultak a Volvo Fashion Weeken.

Kira Plastinina március végén mutatta be új, Lublu vámpírkollekcióját az orosz Volvo Fashion Weeken. Erről annyit jegyzett meg a nemzetközi divatsajtó, hogy a modellek smink nélkül  léptek a kifutóra, Kira pedig úgy tartja, hogy az erős sminkhez szokott orosz nők körében sem divat a túlzott arcfestés.

Éppen egy éve, 2009 áprilisában jelent meg a francia ELLE olyan, smink nélkül szereplő címlaplányokkal, mint Monica Belucci, vagy Sophie Marceau. Azóta tisztulnak tehát a közszereplők és modellek pórusai, mert a zero make up divatba jött. A 17 éves Kira Plastinináról úgy tartják, trendkövető, figyeli az utcai divatot és igyekszik olyan kreációkat tervezni, amelyeket az orosz fiatalok igényelnek. Kiemelt célközönsége a tehetős középosztálybeli fiatalok, akik multiknál dolgoznak jó fizetésért.

 

 

Kira Plastinina erős atyai hátszéllel jelent meg a divatszakmában 15 éves korában. Oroszország egyik nagy üdítő és tejtermék forgalmazójának a családja körülbelül 120 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik, a kamasz Kira körülbelül 18 milliárd forintnak megfelelő kezdő tőkét kapott oligarcha édesapjától, Sergei Plastinintól, hogy elindíthassa saját márkáját. Ma már több mint 80 üzlete van Ukrajnában, Oroszországban és Kazahsztánban, Amerikában néhány üzletét viszont be kellett zárnia, mert veszteségesek voltak.

Blogmustra