Kristen Stewart ritkán csinos, ritkán mosolyog, ritkán mond vicceset, stílusteremtésre nem alkalmas: épp ezért tartottuk érdemesnek arra, hogy egy Ikoncikket szenteljünk neki.

cikk-tipus-ikon-left

Kristen Stewart  az egyik hollywoodi vámpírikon. A Los Angeles-i színésznő a Pánikszoba című filmben, Jodie Foster karakterének a lányaként vált ismertté, és az ijedtség és zavarodottság kifejezésére kiváló mimikai készlete annyira kedvelt lett, hogy azóta is leginkább thrillerekben, esetleg vámpírfilmekben játszik. Az egyik utolsó filmje a Catherine Hardwick féle Alkonyat.

Hidegen hagyja a divat és az alakoskodás

Ahogy egy jól szocializált grunge lánytól elvárhatnánk, Kristen Stewart sem foglalkozik túl sokat a kinézetével.  Nem az az átgondolt, és megmunkált nemtőrödömség látható rajta, mint Sienna Miller vagy az Olsen ikrek megjelenésén, akik rendesen felkészülnek és kitalálják azt, hogy úgy nézzenek ki, mintha nem érdekelné őket a megjelenésük.

Kristent őszintén hagyja hidegen az egész téma, épp ezért gondoltuk, hogy egy cikket szentelünk neki az Ikon rovatban. A trendellenessége abban is megnyilvánul, hogy a hollywoodi színésznők körében abban is csúcstartó, hogy a lehető legkevesebbet mosolyog. Legalábbis egy róla írt cikkben ezt emelték ki, mint legfőbb személyiségvonását.

kristenfarmer kristen-smink-nelkul

Nem sminkel, nincs frizurája és vicces mondatai

Van, aki erre a hanyagságra azt mondja, semmi stílusa a vámpírnőnek, ezért egyszerűbb neki, ha beleugrik a megszokott farmernadrágjába és pólójába. Mások azért ünneplik, mert népszerűsége ellenére nem változott meg. Legtöbbször smink nélkül jelenik meg, a haja néha barna, néha fekete, de a legritkább esetben megkomponált.

A leggyakoribb összeállításai: szűk nadrág, pólók, sokszor felirattal és dzsekik,  a hétköznapi öltözködése ki is merül ezekben a darabokban. Szinte sohasem hord szoknyát, csak amikor filmbemutatókon vagy egyéb hivatalos eseményeken vesz részt.
A vörös szőnyegen azonban egy másik arcát is megmutatja. Nemrég egy Proenza Schouler összeállításban jelent meg a 2010-es nyári kollekcióból.

kristen-proenza

De láttuk romantikusabb szerelésben is, a pánt nélküli, fehér J.Mendel ruhában, amelyhez bézs Sergio Rossi cipőt viselt. Sokszor húz feketét, főleg amikor szexi és rockeres a kinézete. Így volt ez egyik Los Angeles-i megjelenésekor is, amikor egy szűk fekete ruhára kedvenc Diesel blézerét vette fel, és az egészet Jimmy Choo cipővel egészítette ki.

kristen-fekete

Ezt a blézert egyébként szívesen viseli más stílusban is. Madridban  egy délelőtt, az Újhold bemutatóján szintén fekete miniruhában tűnt fel, majd este, amikor 1800 rajongó várta, egy merészebb, különlegesebb cuccot öltött magára, mégpedig a Balenciaga  következő nyári kollekciójából, Giuseppe Zanotti csodás bokacipőjével.

kristen-madrid

Kristen Stewart talán nem egy kimondott stílusteremtő, még csak nem is  tapasztalt trendkövető, de nekem tetszik őszinte öltözködése, valódi színfolt a rengeteg rettenetesen divatos izzadságszagúan stylingolt sztár között. Aztán meg lehet, hogy ez is csak egy kitalált történet, s ilyennek álmodták meg őt a hollywood-i sztárgyárban. Ha így van, akkor is elismerésem, nem lehet felfedezni benne a kemény munkát, csak a laza nem törődömséget.

kristenfeher

Mustra