freja_mainVan, aki szerint punk előadónak kellene lennie, szerintünk topmodellként is remek Freja Beha Erichsen, aki a japánoknál zebrát, az olaszoknál férfit szelidít, a briteknél pedig nemtelen lény.

Freja Beha Erichsenről szól a március a Vogue-nál. A biszexuális (más források szerint leszbikus) dán topmodell külön divatanyaggal jelent meg az olasz, a brit és a japán kiadásban, az előbbinek a címlapján is ő szerepel.

 

A modellről szeretik azt hirdetni, hogy androgün alkat, akit nőként és nemtelen lényként is be lehet mutatni a divatsorozatokban, fiúként nem láttuk még.

 

freya_italian_vogue

 

Az olasz Vogue számára Steven Meisel készített vele sorozatot, ahol azért a polaritás annyiban jelen van, hogy FBE partnereként a szintén dán, angyalarcú Mathias Lauridsen szerepel, aki egy-egy képen meztelenül is látható. Az erotika mégsem hangsúlyos ezeken a képeken.

 

vogueukmarch

 

A brit kiadvány Cyber Tribe néven futurista divatanyagot készített a modellel. A február elején elhunyt Alexander McQueen ruhái annyiban is formabontónak számítanak, hogy a jövő ruháiról a legtöbb tervezőnek általában az az elképzelése, hogy azok csak ezüstösek és feketék lehetnek. Üdítő kivétel ez alól a színes és mintás sorozat ( az is öröm, hogy a magyar Abodi Dóra sem szürkében képzelte el a elsüllyedt Atlantisz nőit, mint az kiderült a legújabb kollekciójából.)

 

freya1

 

A dán modell utolsó, jelentős márciusi dobása pedig a Vogue Nipponban megjelent sorozata, amelyet az obszcén reklámfotóiról is ismert divatfotós, Terry Richardson készített. A képek hangulata a hetvenes évek hippi stílusát és a cirkuszi állatidomárok világát egyszerre idézi fel, illetve bemutatja az előttünk álló szezon legdivatosabb zebramintás szövetét.

 

Freja Beha Erichsen 1987-ben született, és csupán öt éve dolgozik modellként. Az utcán sétálgatott, amikor egy modellügynök az autójából leszólította, vagy szebben szólva menet közben felfedezte. Egyetlen kérése volt csupán a lánynak, mielőtt leszerződött volna az IMG ügynökséghez: ne szóljanak bele, mennyi tetoválása van. Jelenleg 14 van, de az ábrák és feliratok száma az idő előrehaladtával bővülni fog. A példaképének P.J. Harvey alternatív, önmarcangoló hősnőt választotta. FBE látható volt már a Chanel világkampányokban, foglalkoztatta a Miu Miu, valamint a Jil Sander és a Balenciaga arca volt.

 

Mustra