Esküvő: Tíz ruha, amiben sose menj oltár elé!

novia_mAki szívesen hallgatja a pap erkölcsös életről szóló tanácsait fehérneműben, azt nem beszélnénk le arról, hogy formázott melltartóban és combfixben fogadjon örök hűséget, de egyébként nem érdemes bugyiban, védelmi fejdíszben, habcsók ruhában, vagy a kutya szájából megmentett szettben házasodni.

A napokban ért véget a Cibeles Madrid Novias Fashion Week, ahol a szezon legújabb esküvői ruha kollekcióit mutatták be. A spanyol ruhatervezők idén az eddigieknél is jobban elengedték a fantáziájukat. A sok hagyományos, valamint korszerű, de még esküvőn is viselhető kreációjuk közé elrejtették az igazi gyöngyszemeket azoknak, akik extrém sporteseménnyé szeretnék tenni a ceremóniát, és nem félnek szívritmuszavart okozni az oltár előtt várakozó vőlegényüknek.

Persze aki szívesen hallgatja a pap erkölcsös életről szóló tanácsait fehérneműben, azt nem beszélnénk le arról, hogy formázott melltartóban és combfixben fogadjon örök hűséget. Aki viszont szégyenlős és nem szeretné a násznép jelenlétében megcsókolni a férjét, azt a védelmi szerepet ellátó fém fejdíszről nem szeretnénk lebeszélni, mert az Darth Vadernél is megközelíthetetlenebbé teszi őt. De ha a hétköznapi ízlést és kívánalmakat vesszük alapul, az alábbi fazonokat és megoldásokat érdemes elkerülni a nagy napon még akkor is, ha az esküvői ruharombolók táborába tartozunk.

A galériában látható divatipari csodákat Mathilde Canónak, az M&M-nek, Carlos Harónak, Charo Peresnek köszönhetjük.

{gallery}novia{/gallery}

Esküvő fehérneműben

A hagyományos esküvői helyszíneken, például templomban, házasságkötő teremben zajló szertartásokon érdemes ruhát felvenni még kánikula esetén is, ez annak a jelképe, hogy komolyak a szándékaink. Csak tippelni tudunk, hogy a fehérneműnek, mint menyasszonyi ruhának a szerepe a vőlegény védelme lehet, hogy mielőtt aláírná a házassági anyakönyvi kivonatot, még láthassa maga előtt, mire is mond igent. Ma már azonban a párok az esküvő előtt is együtt szoktak élni, így nem kell attól félni, hogy a vőlegény zsákbamacskát vesz.

Védelmi fejdíszek

A menyasszony mechanikai védelmét szolgálhatja a fejdísz abban az esetben, ha veszélyes országban lép frigyre, ezt meg kell, hogy értsük. Esztétikai okokból sem beszélnénk le senkit arról, hogy mutáns lényként mutatkozzon az esküvőjén. De ha azért választja ezt a divatipari menekülőutat, hogy távol tartsa magától a szagokat, akkor jobb lemondani róla, mert legkésőbb a nászéjszakán úgyis szembe kell nézni a vőlegény feromonjaival.

Habcsók ruha

A menyasszonytáncra nem vágyó menyecskék hasznát vehetik a krinolinos esküvői ruhának, amelyik két méteres sugarú körben demarkációs vonalat képez, és a fizikailag aktív násznép érintése ellen szintén jó megoldás lehet, ha a menyasszony felfújt habcsókot imitáló szettben közlekedik a lagziján. Az esküvői fotózáson azonban nem szerencsések ezek a megoldások, mert nehéz belekomponálni egy normális képkivágásba, és hamis képet nyújtanak a menyasszony valódi alakjáról.

A kutya szájából kihúzott fazon

Közvetlen, laza benyomást keltenek azok a menyasszonyi ruhafazonok, amelyek úgy néznek ki, mintha azokat háziállat rágta volna meg az esőtől felázott kertben, és utána még a centrifuga is becsípte volna. Ehhez azonban nagyon nehéz méltó férfi kreációt választani, hogy a vőlegény se feszengjen. A nadrágját térd fölött illik megszaggatni kicsit, és az inge ujját is eltávolítani. A nyakkendővel nincs dolgunk, ha a kutya szeret játszani.

Az esküvői trend sokat lazult az elmúlt években. Mint arról korábban beszámoltunk, a királynői stílus fölött eljár az idő, a divatos menyasszonyi ruha fémes csillogású, vagy csipkés, aszimmetrikus pántú, vagy a háton mélyen dekoltált. A legdivatosabb kiegészítő a gyöngy, az esküvői fotózás terén pedig a falmászás, vagy aratás közbeni ruharombolás a legmenőbb.

A ruhatervezők egy része szereti hangsúlyozni, hogy színes menyasszonyi ruhát is fel lehet venni a szertartásra, ennek ellenére a színes esküvői ruhák trendje nem terjedt el, a legtöbben tartják magukat az ízlésesnek vélt hagyományokhoz.

Fotó: Getty Images