Elkezdődött az akciós nyári ruhavásár

sale_mA H&M kánikularuhában verhetetlen, a Bershka pedig sortokban, bár egyes darabok korhatárosak.

Évek óta szokás, hogy egyre korábban kezdik a nyári ruhavásárokat. Az elmúlt években még hagyomány volt megvárni a júliust, mostantól azonban már június végén 30-50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk. Tömeghisztéria nem alakult ki, egyelőre békés vevőkkel találkoztunk. Lassú, elhúzódó akció szezonra számíthatunk.

Két hete a Próbafülke paparazzo sorozatunkban már beszámoltunk a plázákban kapható ruhaüzletek hosszú, forró nyárra tervezett női kínálatáról, amelyik az áru bőségével azt sugallja, a napos órák száma még jelentős lesz. A Westendben készült körképben is látható ruhákat azóta már olcsóbban adják, de ha jobban megnézzük a kínálatot, egyelőre csak bizonyos fajta ruhákra vonatkozik az akció.

A sortok és maxiruhák közt

Most az Arena Plazában néztünk körül a leárazás első napjaiban, és a beszámolóban a bőrdzsekikre, a színes, mintás pólókra és tunikákra, valamint a szezon slágerdarabjaira, a sortokra és maxiruhákra koncentráltunk.

A H&M-et nem lehet megverni, ha kánikularuháról van szó, a kínálat bőséges, az viszont rejtély, hogyan térülnek meg az 1500 forintért kapható, térdig érő, pálmamintás nyári ruhák. Úgy tűnik, a pálmaminta a legolcsóbb, a hibiszkuszos ruhák már 2500 forintba kerülnek, ugyanannyiba, mint a szerényebb anyagmennyiséget igénylő színes kendők. Most bőrtalpú vietnámi papucsot is vehetünk 3000 forintért, ugyanennyiért kapjuk a fekete és galambszürke selyem hagymaszoknyákat. A farmersortos overál még nem sokkal olcsóbb, mint sale szezonon kívül, most 5000 forint.

hundm

A Pull and Bear a női és férfipólók műfajában hozta ki magából a legtöbbet. Rengeteg féle, színes, feliratos és mintás póló kapható 2000 forintért, a férfipólók már kupacokban hevernek egy pulton, a női pólók még nem, pedig általában azokért megy a vérmes hajsza. A vékony, szürke és kék farmerdzsekik 4500 forintba kerülnek, a bőrdzsekik 9500 forint körül kaphatók, és szerencsére nem díszesek.

A sortversenyt a Bershka nyerte, de ezek a nadrágok inkább a tinédzserek ízlésének felelnek meg. A 3000 forintos fehér és világoskék, helyenként koptatott és szaggatott farmersort korhatáros. Ugyanennyiért kaphatók a bőrhatású, fekete body-k, ha valaki innen szeretné beszerezni a domina szerelését. Az apró virágmintás, bő miniszoknyák 3900 forintba kerülnek, a pálmamintás, hosszú overál is jó találmány 6000 forintért.

A Pimkie is 3000 forintra szorította le a sortok értékét, az előző márkához képest itt némileg kisebb a választék. Ugyanennyiért kaphatók a szögecses pólók, a vékony, tavaszi bőrdzsekik pedig 8000 forintért, de ezek csak inkább hűvös nyári estékre jók.

pimkie

A maxiruhák kategóriájában folyó versenyt a Tally Weijl nyerte, egy sötétkék alapon mintás darab 3900 forintba kerül, de a minőségét látva kétséges, hogy túléli a nyarat, és a fesztiválszezont. A szintén tizenéveseknek tervezett kollekcióból a húzott aljú sortok a legjobbak most 3500 forintért, és a szögecsekkel díszített, ujjatlan pólók 2200 forintért.

A mintás pólók műfajában a Vero Moda is belépett a versenybe 2600 forintos ajánlott fogyasztói árával, bár nem túl eredeti módon Disney állatfiguráival készült a szezonra. A márkának apró, szögecses bolerói is vannak 5000 forintért, ezekről nehéz elhinni, hogy nem a gyerek konfekció részei. A maxiruhák 10 ezer forintba kerülnek, ez versenyképes ár.

A Zara pólóinak díszeit a városi lét ihlette, és jellemzően strasszosak, 3000 forintba kerülnek. A ruhák nagy része még akciósan sem olcsó, a szimpla, fehér blúzok 9000 forintba kerülnek. A magassarkúkat mérsékelten árazták le, most 12 ezer forintba kerülnek, a sarkaik viszont mintha nőttek volna az előző szezonhoz képest.

zara

Az Orsay térdig érő ruhákban erős most, 3500 forintért kaphatók, és nem rózsaszínben, kékben és szürkében, hanem a szezonban nem annyira kiemelt tojáshéj alapszín is megtalálható itt. A sortok közül az egyik fajta 3500 forintba kerül, a másik 4500-ba, ezeket leginkább csak az ár különbözteti meg egymástól, látszatra nagyon hasonlóak. A legginshez viselhető, feliratos, hosszú pólók 2800 forintért kaphatók.

A Tatuum is hirdeti a maga akcióját, de kevés a leárazott termék. A nem akciós, kissé áttetsző, élénk színű tunikák egy része 11 ezer forintba kerül, az akciós selyemtunikák viszont 12 ezerbe. A pólók sokkal olcsóbbak, 2000 forintba kerülnek, a márka tervezőinek a körképben megszokotthoz képest izgalmasabb mintákat sikerült kitalálniuk, van, amelyik a szafarit idézi, és van olyan minta is, amelyik csaknem felismerhetetlen.

tatuum

Az árversenyben a Stradivarius most lemaradt, egyedül az 1000 forintért kínált színes kendők és sálak azok, amelyek sokkal olcsóbbak, mint sale szezonon kívül. A sortok itt mindig szépek, és most 7000 forintba kerülnek. Több anyag szükséges egy szürkés bézs, vagy barna átmeneti kabát elkészítéséhez, azokat most a sortokhoz képest jóval olcsóbban, 3900 forintért kaphatók.

A verseny utolsó helyezettje a C&A annak ellenére, hogy versenyképes 1800 forintért kínálja jó néhány tunikáját. A főleg földszínekben kapható kiskabátok is olcsók, 3200 forintra sikerült leszorítani az árakat, viszont túl sok fantázia nincs bennük. A bőrdzsekikért sem vívtunk közelharcot, ezek 12 ezer forintért kaphatók.

A nyár folyamán figyelemmel kísérjük a kiegészítő és a cipő akciókat is, illetve a férfi ruhák kínálatát is.

Mustra