Cipőmániás vagy? Tervezd meg a sajátodat! (x)

enq-lead2Az Enquist a szervezet számára legegészségesebb, gördülőtalpú lábbeliket fejlesztette ki. A márka azonban nemcsak a szervezet frissességéről gondoskodik, hanem két pályázattal a kreativitást is megdolgoztatja.

Az egyik egy jótékony célú gyermekrajzverseny a Nemzetközi Pető Intézet javára, a másik pedig egy cipőtervezési verseny fiataloknak.

cikk-tipus-altalanos

enq-logoMára már közismert tény, hogy a járással kapcsolatos kutatások alapján a láb számára a legideálisabbak a gördülő talpú lábbelik. Ezek teszik lehetővé ugyanis, hogy a legközelebb kerüljünk ahhoz a természetes állapothoz, ahogyan őseink jártak: mezítláb. Ez megerősítette az izomzatukat és az idegrendszerüket is stimulálta, ők tehát olyan civilizációs problémákat, mint a hát- és derékfájás, ízületi problémák, vagy lúdatalp, sosem ismertek meg.

enq-magicwhiteKevésbé fáradunk el mozgás közben

Az Enquist olyan, gördülő talpú cipőket fejlesztett ki, amelyek járás közben a természetes talajt modellezik. Ezzel arra ösztönzik az izmokat, hogy újra dolgozni kezdjenek, így hatva a szervezet egészségére. Az instabilitás nemcsak az izmokat, de az idegrendszert is aktivizálja.

Az Enquisttel a járás könnyebbé és kényelmesebbé válik, kevésbé fáradunk el. Emellett a talpszerkezet kialakítása révén megelőzhetők, illetve könnyebben gyógyíthatók különböző mozgásszervi elváltozások.

enq-silverMivel a lábbeliknél a talpmagasság kisebb, a talp csak enyhén ívelt, és a talpba épített merevebb rész a bokaízületet megtámasztja, ezért használatuk nem igényel tudatos figyelmet. Éppen ezért gyerekek is hordhatják. Ezt a fajta cipőt elsősorban mindennapi használatra tervezték, emellett egyes modellek kifejezetten sportolásra alkalmasak.

Az Enquist nemcsak a szervezetet frissességéről gondoskodik, hanem most a kreativitást is megdolgoztatja. A márka két programot hirdetett meg, az egyiket a gyereket, a másikat a fantáziájukkal élni kívánó fiatalok számára.

enq-kidJótékony célú rajzverseny gyerekeknek

Rajzolj vagy fess képet, amelyik a mozgás öröméről, a mozgás szabadságáról szól! Bármilyen technikát használhatsz: ceruzát, krétát, festéket. A kész képet a honlapunkról letölthető nevezési lappal együtt postai levélben vagy csomagban küldd be az Enquistnek  a H-2030 Érd, Angyalka utca 1/b címre. A legszebbnek talált képeket a Nemzetközi Pető Intézetnek ajándékozzuk ötven darab Enquist egészséges cipővel együtt, hogy a mozgáskorlátozott gyerekek életét könnyebbé, élhetőbbé tegyük.

Két kategóriában hirdetünk majd győztest a beérkezett alkotások nyomán: alsó és felső tagozatos kategóriában. Mindkét győztes hasonló nyereményben részesül: a mozgás szerete jegyében elviheti az egész osztályát egy osztálykirándulásra. A Rajzpályázattal kapcsolatos további kérdéseidet a info@enquist.hu címre várjuk.

Cipőtervező verseny fiataloknak

Bárki lehet az Enquist tervezője. Vegyél részt a márka cipőtervező versenyében, és mutasd meg az egyéniségedet! Miután regisztráltál, honlapunkról töltsd le az alapfile-t, és bármilyen, neked kényelmes programmal, Paint, Photoshop, Coreldraw, stb, vagy online szolgáltatással (pl. www.photoshop.com stb.) rajzold meg a terveidet a cipősémára. Bármilyen színt, vagy mintát használhatsz, amilyet szívesen látnál az elkészült, saját cipődön. Az alkotásodat töltsd fel a honlapunkra 2009. december 31-án éjfélig, kizárólag .jpg formátumban. Egy regisztrációval legfeljebb hat cipőterveddel pályázhatsz.

 

enq-palyazat

A honlapon a modellekre szavazni lehet, amelyik cipőterv a legtöbb szavazatot kapja, azt az Enquist 2010 tavaszán megvalósítja. Ezen túl a nyertes terv készítője egy kétszemélyes utazásban részesül a New York Shoe Expóra, a világ egyik legnagyobb cipődesign-találkozójára. A nyertesek nevét 2010. január 20-án itt tesszük közzé, és mindenkit telefonon is értesítünk.

 

cikk-tipus-kulsolink

• Tervezd meg a saját egészséges cipődet
• Mozogj, örülj, rajzolj! rajzverseny gyerekeknek

Mustra