Bőrdzsekiből készít fotelt a hónap designere

wamp_major_mMajoros Zitát választotta a Hónap Designerének a WAMP, aki újrahasznosított bőrdzsekikből puffokat, fából pedig ABC-polcokat is készít. Munkái az elmúlt években Tokiótól Párizsig bejárták a legfontosabb trendblogokat.

A tervező évek óta sokat tesz a VII. kerület egyre izgalmasabb arculatáért: korábban a kultikussá vált Bolt üzletet vezette a Kertész utcában, fél éve pedig, pár utcával odébb megnyitotta a Printa Akadémia concept store-t. Lokális grafikai elemekből építkező pólóival és ruháival, illetve újrahasznosított design tárgyaival 2006 decembere óta rendszeres résztvevője a WAMP-nak.

Budapesti életképek

„Zita munkáiban észrevehető egyfajta kritikai szemlélet, amivel újraértelmezi az adott feladatot. Minden munka mögött érezhető egy nagyobb kontextus, a megoldások nem sematikusak, hanem az adott projekthez alkalmazott egyéni látásmódot követnek" – írja Püspök Balázs, a MOME Formatervezési Tanszékének tanársegédje, a WAMP szakmai zsűrijének tagja. A tervező szitanyomatain betűkből és jellegzetes budapesti, és a szűkebb környezetét jelentő hetedik kerületi képi jelenségek dominálnak, amilyenek a betűkkel jelzett pesti hidak, a fővárosi csatornafedél lenyomata, vagy éppen a magyar köszönésmódok és más modorosságok.

 

major1

Majoros Zita, a Képzőművészeti Egyetemen végzett tervezőgrafikus, jelenleg a MOME vizuális kommunikáció szakán doktorandusz. A VII. kerületi Printa concept store egyik tulajdonosa, az AR@ kreatív csapatának a tagja, és a Gyermek AR@ Pályázat állandó zsűritagja. Bolt kollekciója mellett a recycling lakás-design vonalán újrahasznosított bőrdzsekikből puffokat, fából pedig ABC-polcokat készít. Munkái az elmúlt években Tokiótól Párizsig bejárták a legfontosabb design- és trendblogokat.

 

major2

A Bolt márka tervezőjének betűkből és piktogramokból építkező öltözékeinek legújabb kollekciója, május 16-án mutatkozik be, az Erzsébet téren rendezett szabadtéri WAMP vásáron.

Blogmustra