Az öndesigner bugyija a legfontosabb a rajongóknak

shift_mEgy éven át csak saját készítésű ruhát visel Natalie Purschwitz divatblogger, olvasóit pedig leginkább az foglalkoztatja, hogyan varr magának bugyit. Az öndesigner kísérlet szeptemberig tart, de a kanadai lány már most széles rajongótábort mozgósít.

Majdnem egy éve minden nap csak olyan ruhát vesz fel, amit őkészített, még a cipőit is maga fabrikálja az egyre híresebb öndesigner. Mindezt a nem éppen barátságos időjárási viszonyairól híres Kanadában teszi. Nem, nem hippi, nem megszállott környezetvédő, csak Natalie Purschwitz nem viccel, ha művészeti projektről van szó. Már csak szeptemberig kell kibírnia, addig is minden nap blogján mutatja meg, mit viselt aznap.

{gallery}nate{/gallery}

Eleinte esetlenül nézett ki

Eleinte bénázott kicsit, a posztolással is akadtak problémák, de nem hagyta magát legyőzni. Az első hónapban meglehetősen esetlenül, néha szedettvedetten nézett ki, de szép lassan rájött, hogyan tudja felhasználni saját ruháit, a talált textileket, sőt még arra is, hogy egy-egy saját készítésű ékszer mennyit dobhat a néha kicsit koldusos szetteken. Persze előnnyel indul: divattervezőként nincs is olyan nehéz dolga.

{gallery}muhely{/gallery}

Az első perctől arra kérte olvasóit, kommenteljenek, kérdezzenek, adjanak tanácsokat, így elég gyorsan vált interaktívvá a projekt. A legjobban az izgatta blogja látogatóit, hogy hogyan oldja meg az alsónemű, harisnya, zokni kérdést. Jó bloggerként természetesen ezt is megmutatta, le is nyűgözte a kételkedőket: egyetlen méter textilből varrt magának egy leggingst, három pár zoknit és egy bugyit.

{gallery}fehern{/gallery}

Egyre több a támogató

Támogatójának és saját stúdiójának köszönhetően egy ideig képes volt finanszírozni a nagyon is költséges projektet, aztán kitalálta a Surprise! Surprise programot, ahol különböző értékben vásárolhatunk meglepetéseket - természetesen Natalie saját kreációi közül.

Win-Win

csuka

Túl azon, hogy meglehetősen szórakoztató figyelni az erőfeszítéseit, arra is kíváncsiak vagyunk, mi fog kisülni ebből az egészből. Az világos, hogy a kreativitást fejleszti, az is biztos, hogy a varrásban is még profibb lesz, de mi lesz a konklúzió? Alapvetően az volt ugye a terv, hogy a projekt tanulságaiból kiindulva világít rá az öltözködéshez való viszonyunkra. A blogolás során ugyanakkor nagyjából csak azt láthatjuk, hogy milyen találékony, és milyen kihívásokat jelent számára a néha zord időjárás. Mindenesetre a tavalyi és a napokban készült képeket elnézve megállapítható, hogy szuperjól néz ki. A többi kiderül szeptember elsején, amikor lezárul a 12 nehéz hónap.

Blogmustra