Abodi Dóra atlantiszi nőideált teremt

Zanza!

doraDavid Bowie az Atlantiszon címmel mutatta be új kollekcióját Abodi Dóra, aki szerint az atlantiszi nő szűk felsőrészekben, leggingsekben, fémhatású selymekben hódít.

Abodi Dóra 2010/11 ősz-téli kollekcióját a feledésbe merült, titokzatos víz alatti világ, az Atlantisz ihlette, amelyikben Bowie Ziggy Stardust korszaka, a tenger szín- és formavilága, állandó mozgása jelenik meg. „A kék és zöld árnyalatok csillogó-, hullámokat idéző, illetve halszerű anyagokkal kombinálva, minimalista, vagy éppenséggel hangsúlyos sziluettekkel kiegészülve jelennek meg egyazon kollekción belül utalásképpen az állandóan mozgásban lévő víz alatti világra. Ezt a misztikus világot szűk felsőrészek, leggingsek, fémhatású selymek, szivárványszínekben játszó innovációs anyagok, kiálló vállrészek ellensúlyozzák. A divattervező emellett glamouros, csillogó, nőies táskákkal, övekkel, kalapokkal és újdonságként már cipőkkel és ékszerekkel dobta fel a kollekcióját" - tudtuk meg a ruhákat elemző sajtóközleményből.

 

A 'David Bowie az Atlantiszon' elnevezésű kollekciójával a tervezőnő megnyerte az IGEDO és az Akademie Mode & Design Düsseldorf (AMD) közös, Design am Rhein nemzetközi design versenyét. Néhány nappal később pedig a New York-i Nolcha Fashion Week keretén belül bemutatták a BO Concept Showroomjaban megrendezett kiállítás során. A szervezők immáron második alkalommal hívták meg a tervezőt az eseményre.

{gallery}Abodi{/gallery}

Abodi a tavaly szeptemberi divatbemutatóját követen ezúttal is számos új felkérést és lehetőséget kapott, így Laredo után már hamarosan NYC-ben is kaphatóak lesznek a ruhái, így a Jen Small Boutique-ban, a Minicentroban, a Novbility.com-on es a Gleemasteren is, illetve több fotózásra, kampányhoz kérték a ruháit.

Blogmustra