Abodi Dóra atlantiszi nőideált teremt

doraDavid Bowie az Atlantiszon címmel mutatta be új kollekcióját Abodi Dóra, aki szerint az atlantiszi nő szűk felsőrészekben, leggingsekben, fémhatású selymekben hódít.

Abodi Dóra 2010/11 ősz-téli kollekcióját a feledésbe merült, titokzatos víz alatti világ, az Atlantisz ihlette, amelyikben Bowie Ziggy Stardust korszaka, a tenger szín- és formavilága, állandó mozgása jelenik meg. „A kék és zöld árnyalatok csillogó-, hullámokat idéző, illetve halszerű anyagokkal kombinálva, minimalista, vagy éppenséggel hangsúlyos sziluettekkel kiegészülve jelennek meg egyazon kollekción belül utalásképpen az állandóan mozgásban lévő víz alatti világra. Ezt a misztikus világot szűk felsőrészek, leggingsek, fémhatású selymek, szivárványszínekben játszó innovációs anyagok, kiálló vállrészek ellensúlyozzák. A divattervező emellett glamouros, csillogó, nőies táskákkal, övekkel, kalapokkal és újdonságként már cipőkkel és ékszerekkel dobta fel a kollekcióját" - tudtuk meg a ruhákat elemző sajtóközleményből.

 

A 'David Bowie az Atlantiszon' elnevezésű kollekciójával a tervezőnő megnyerte az IGEDO és az Akademie Mode & Design Düsseldorf (AMD) közös, Design am Rhein nemzetközi design versenyét. Néhány nappal később pedig a New York-i Nolcha Fashion Week keretén belül bemutatták a BO Concept Showroomjaban megrendezett kiállítás során. A szervezők immáron második alkalommal hívták meg a tervezőt az eseményre.

{gallery}Abodi{/gallery}

Abodi a tavaly szeptemberi divatbemutatóját követen ezúttal is számos új felkérést és lehetőséget kapott, így Laredo után már hamarosan NYC-ben is kaphatóak lesznek a ruhái, így a Jen Small Boutique-ban, a Minicentroban, a Novbility.com-on es a Gleemasteren is, illetve több fotózásra, kampányhoz kérték a ruháit.

Mustra