Zanza!

Leonardo DiCaprio és Albert herceg után itthon Jaksity Kata mutatta be a Tesla- TAG Heuer Roadstert szemerkélő esőben az Andrássy úton.

tesla_mAz elektromos sportautó bemutatójára szervezett partin erős volt a mezőny szürke zakós férfiakból, arról kérdeztük tehát a vendégeket, hogy szerintük milyen az ideális csajozós autó.

„Az a kérdés, hogy melyik a világ legjobb csajozós autója? Nekem mindig Wartburgom volt, arra nem jöttek a nők. Sok évvel később rájöttem, hogy ha egy autó hátsó ülésén két gyerekülés van, azzal lehet a leginkább felkelteni egy nő érdeklődését. A márka e tekintetben másodlagos" - mondta egy újságíró a Tesla- TAG Heuer Roadster bemutató partiján.

Minden magyar nő nevében

{gallery}tag{/gallery}

A svájci óragyár idén ünnepli fennállása 150. évfordulóját, erre a nevezetes dátumra az amerikai Tesla Motorssal közösen megalkottak egy elektromos hajtású, környezetkímélő versenyautót. Ezt a járműt a világ 14 nagyvárosában mutatják be, ahol a TAG Heuer képviselteti magát, Budapesten éppen szürkületkor, szemerkélő esőben jutott el az Andrássy útra. Az autó érkezésére szervezett médiaeseményen alapvető szürke zakós férfidominancia volt, leszámítva, hogy az autóval Jaksity Kata műsorvezető és dokumentumfilmes parkolt le a sajtóbemutatóra összegyűlt vendégek előtt.

„Minden magyar nő nevében köszönöm a bizalmat, hogy elsőként nálunk nő mutathatta be az autót"- nevetett az ATV műsorvezetője. A világ körüli úton többek közt Leonardo DiCaprio, vagy Albert monacói herceg voltak azok, akiket erre feladatra kértek fel, nálunk pedig Jaksity Katát. Ha más gender témában nem is, az elektromos versenyautók közelébe engedett nők aránya terén hazánk élen jár.

Az elektromos versenyautó és a metroszexuális férfi

A műsorvezetőre fekete csipkés miniruhát adott a stylist a jeles alkalomra, hogy csaknem fekvő helyzetből szálljon ki az autóból a fotósok sorfala előtt, és ezt minden nehezítő körülmény ellenére sikeresen megoldotta. A vendégek egyikétől azt a hasonlatot hallottam, hogy egy elektromos versenyautó olyan, mint egy metroszexuális férfi. Sosem mernék olyat kijelenteni, hogy ez a roadster a versenyautók David Beckhamje, de a hasonlat miatt érdekelni kezdett, milyen beidegződések és előítéletek mentén szerveződnek a férfiak autóválasztási szokásai, ha a cél az, hogy minél sikeresebben ismerkedjenek.

Tesla TAG Heuer Roadster
A kétüléses autó a Tesla Motors első terméke, amelyik álló helyzetből négy másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsul, a végsebessége 210. Az akkumulátor egyszeri feltöltésével körülbelül 400 km-t lehet megtenni. A spéci járművet a bázeli órakiállításon, a Baselworld-ön mutatták be, és a premierjével együtt azt is hangsúlyozták, hogy a környezetvédelem fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet.

„Foglalkoztat, hogyan lehet egy régi BMW-ből platós furgont csinálni, de a csajom kijelentette, ha ilyet csinálok, abba ő nem fog beleülni" - kezdte Orosz Péter, a Gawker Media autós újságírója, akit szakértőnek kértem fel a téma kifejtéséhez, és már az elején jelezte, valószínűleg nehéz lesz a női ízlést ebben eltalálnia. „Klasszikusan az a nézet, hogy a nyitott autók - Alfa Romeo, Mazda, Ferrari - biztosan bejönnek a nőknek, legalábbis egy bizonyos típusnak. Ami azonban minden szempontból működhet, az a régi olasz autó. A nem annyira villogós, finom, visszafogott, hatvanas-hetvenes, esetleg nyolcvanas években gyártott autók. Egy barátom New Jerseyben nőtt fel, és gimnazista korában egy régi Lanciával járt. Ezzel Amerikában a legyet röptében jellegű sikereket lehetett elérni."

A mocskos dzsip igazi és hihető

„Magyarországon szerintem a kivagyi autókkal, amik többnek akarnak látszani, nehéz csajozni. Egy Hummerrel biztos nem lehet, az szörnyen kínos, akkor már inkább egy Lada Nivával érdemes próbálkozni, vagy egy mocskos dzsippel. Az autó, amin egy csomó sár van, az igazi, hihető, a forma és használat harmóniát ad. A túl tiszta városi terepjáró borzasztó."

Az általánosságok után rátértünk néhány konkrét márkára is.

„Steve McQueennek az 1971-es Le Mans-ban vezetett Porsche 917-ese minden formában alkalmas a csajozásra, bár lehet, hogy csak a férfiak hiszik, hogy egy negyven évvel ezelőtti versenyautó a jó választás. A fotós kollégámnak van egy narancssárga Fiat Supermirafiorija a nyolcvanas évekből. Ezt is jó felvetni egy beszélgetésben, mert annyira szép neve van, hogy csak sokára derül ki róla, hogy egyáltalán nem lehet vele menni, be sem indul. Összességében valószínűleg a nőknek az jön be, ha az autó a tulajdonosával harmonikus egységet alkot" - zárta gondolatait az autós blogger. Összegezve tehát az elmondottakat, íme a - csöppet sem reprezentatív - toplista.

 

A világ három legjobb csajozós autója

1. Bármilyen típusú, régi Lancia
2. Bármilyen típusú, sáros dzsip
3. Mindegy a márka, csak gyerekülés legyen benne

 

{gallery}tag2{/gallery}

Az esemény azonban nemcsak az autókról szólt. A luxus roadster fedélzetén egy új órát, a Pendulumot is bemutatták. Szintén a 150. születésnapra fejlesztették ezt a koncepció időmérőt, amelyik az első mechanikus szerkezet, amelyikben a szabályozó hajszálrugó nélkül működik - derült ki az óra leírásából. A márkaboltot az évforduló kedvéért óramúzeummá alakították át, ahol a legismertebb óráikat, illetve a márka arcainak a karóráit mutatták be, látható tehát többek közt Leonardo DiCaprio, és Steve McQueen, vagy Barack Obama órája is.

Fotó: Markovics Balázs

Blogmustra