nagymell-leadA spagettipántos felső, a kihajtós blézer és a dupla soros gombolás nem előnyös nagy mellre – a V-kivágás a legjobb találmány. Öltözködési tanácsadónk gátlásos ügyfelei miatt kezdett el a nagy mell technikai trükkjeivel foglalkozni.

cikk-tipus-altalanos

mell1Az előző részben a kis mell ruhaipari korrekciójáról esett szó.

Viccelsz, ugye? Elégedetlen vagy nagy mellméreteddel, mások meg szilikonbetétekkel, műtétekkel igyekeznek pótolni hiányosságukat? – kérdeztem már néhány vendégemtől. Már tudom, nem ennyire egyszerű a helyzet, van olyan ügyfelem, aki folyton görbén tartja magát, hogy minél kevésbé legyenek feltűnőek a mellei. Pedig a nagy mell nyert ügy, még kirakni sem kell. Érdemes megbékélni a formájával is, mert változtatni rajta nehéz, ezzel az adottsággal inkább ne Audrey Hepburn-t vagy Twiggy-t tekintsük példaképnek.

A V-dekoltázs a legjobb

A melltartóválasztásnál kell kezdenünk. Az előnyös melltartó nem vág, nem enged kidudorodni semmit, nem csinál dupla mellet. Kellő türelem kell hozzá, és többet nem kell panaszkodni a gravitációra. A nagy mellet nem szerencsés összetornyozni, és közvetlenül az áll alá polcolni. Kosaras, merevítős fazonra van szükség, persze mindenféle betét nélkül. A nők 80 %-ának egyébként fogalma sincs, mi a mellmérete és egyáltalán hogyan kell azt kiszámolni.

mellmeret-dobozosMelltartó méret A-tól D-ig

A mérőszalagot a melled csúcsán kell lazán körbevezetned és a hátadon is ugyanebben a magasságban kell mérned, ez adja meg a mellbőségedet. Ezután a melled alatti körméretet kell mérned, itt már szorosabbra véve a mérőszalagot. A nagyság vagyis 5 cm-es sávokban emelkedik, erre kell kerekítened. A mellbőséged és a mell alatti körméret adja meg a kosár méretét. 13 cm különbség: A cup, 15 cm különbség: B cup, 17 cm különbség: C cup, 19 cm különbség: D cup, 21 cm különbség: E cup. Azért fontos pontosan meghatározni ezt a méretet, hiszen lehet, hogy széles a hátad, de nincs is nagy melled, vagy fordítva.


A nagy mellű nő legkedvesebb barátnője a V-dekoltázs. Nem csupán az irigylésre méltó méretek megmutatására jó, hanem arra is, ha az a cél, hogy kisebbnek tűnjön a mell.  Ehhez arra is figyelni kell, hogy semmilyen fodor, díszítés, zseb ne legyen a mell környékén. A blézerek széles kihajtói sem állnak jól, a dupla soros gombolás sem. A magasan záródó felsők nem előnyösek, páncél hatást adnak. Kerüld a vastag anyagokat, a kötött pulcsikat.

mell-harom

A spagettipántos felső nem előnyös

Ha nem szereted a mély dekoltázsokat, akkor az egysoros, gombos blúzokat válaszd. Ez függőleges vonalat mutat, nyújtja a  felsőtestet. A felsőid azonban mindig szűkített vonalúak legyenek. Ha valami bő, és sátorszerűen eláll a melledtől, akkor kövéríteni is fog. Ugyanez a helyzet a japán és raglán ujjakkal is, hiába raksz övet a derekadra. Fontos, hogy a derekad és a hónaljad közötti távolság jól látszódjon, ezért csakis a szűk karöltők és a szűkített fazonok előnyösek. Sajnálom, de a spagettipántokat sem neked találták ki, úgy tűnhet, mintha minden pillanatban le akarna szakadni az a vékony pánt a terhelés hatására.

Blézerből az egy gombos fazont ajánlom nagy mell esetén, mert kiemeli a derékvonalat. Szeretem még a mell alá futó, átlós vonalakat, például a körültekerős kardigánokat, vagy ingeket.

Ha  karcsú vagy, csak a melled nagy, akkor egyrészt gratulálok, másrészt érdemes a csípődet kerekítened, hogy a homokóra formát mutasd. Ha azonban nagy melled egyéb testrészeiden súlyfelesleggel párosul, akkor a függőleges és átlós vonalakkal érdemes ügyesen játszanod.

 

Hamarosan folytatjuk – egy sor vélt és valós alkati tökéletlenséggel.

Ha kíváncsi vagy, a testalkatodhoz milyen színek, fazonok állnak jól, Dunai Anita blogján válaszolj a 15 +1 kérdésből álló kvízre, és egy részletes, személyreszabott alkati elemzést kapsz ajándékba.

 

cikk-tipus-linkek

A Flashdance a kis mell megmentője

A félvállas, aszimmetrikus fazonok előnyösek a kis mellű nők számára, a mély dekoltázst viszont kerülni kell. Öltözködési tanácsadónk új sorozatában a különféle testalkatoknak megfelelő ruházati trükköket mutatja be.

Mustra