A nyugalmazott kémiatanárnők egykor kedvenc mintája, a tyúklábminta újból visszatért a divatba, és ezúttal nőies és szexi.

cikk-tipus-oltozo-left

A tyúklábminta  kimondottan téli minta, ezért az üzletekben is ebben az időszakban jelent meg. Ez a minta időről-időre visszatér, vagyis ha elraktároztad az előző években, most újra divatos lesz, leszámítva azt, hogy mindig változik egy kicsit a stílusa, és a viselet módja.

A tyúklábminta általában vastagabb anyagokhoz társul,  több blézer és kabát készül belőle, mint ruha, vagy szoknya, de idén erre is találunk többféle változatot. Négy nagy márka tyúklábmintás ajánlatait válogattam ki, természetesen  a Zara, Mango és a többiek előjöttek már saját verziójukkal is, amelyek persze hasonlítanak a követendő divatházak alkotásaira.

A tyúklábminta jellemzően fekete- fehér, de a DKNY kollekciójában Donna Karan csavart rajta egyet, és szürke -zöld, szürke- piros változatokat mutatott be.

dkny2 dkny7

A negyvenes évek hangulatába szépen illeszkedik ez a minta, a hosszabb, szűk szoknyákat izgalmasabbá teszi. Érdemes gondolni arra, hogy olyan mintáról van szó, amelyik erősít, ezért ha alkatunk nem engedi, hogy pont szűk szoknyát viseljünk ezzel a mintával, akkor maradjunk a blézernél vagy a kabátnál.

blezer1

Nekem nagyon tetszik, ahogyan Donna Karan csíkossal és párducmintával párosította tyúklábat.

dkny4 dkny6

S íme egy miniruha, a Preen kollekcióból bizonyítékul, hányféle stílusban vehető fel ez a minta.

preen1

Amikor azon elmélkedünk, hogy milyen más színnel párosítsuk tyúklábmintás blézert, először nyilván a sima fekete és fehér jut az eszünkbe. Élénkítheti azonban az egész szettet, ha pirosat, pinket vagy sárgát választunk hozzá.

piros1

Alexander McQueen a tyúklábminta rajongója, használja is gyakran. Őszi-téli kollekciójában még táska és leggings is készült tyúklábmintás anyagból. A totál tyúkláb szerelés kicsit túlzásnak tűnik, de ha kedvünk van tetőtől talpig ebben a mintában tündökölni, McQueen nem szab határokat.

mcqueen1 mcqueen2 mcqueen3

Stella McCartney megmutatja nekünk, hogyan lehet egy tyúklábmintás szoknyát szexi módon felvenni.

szexi1

 

cikk-tipus-linkek

Szabályok a pink szin viseléséhez
Azt mondják, aki a rózsaszínért rajong, az nem szeretne felnőni. Néhány tanácsot adunk azoknak, akik ezzel az árnyalattal szeretnének játszani.

Marlene Dietrich még diktálja a divatot
A férfias ruhadarabokat szexis kiegészítőkkel viseljük, a válltömést csőnadrággal, de ha a grunge stílust választjuk, akkor fontos, hogy ne legyen átgondolt.

Mustra