A szupermodellek smink nélkül hódítanak

Zanza!

A zero smink trendje töretlen, a szupermodellek natúr arcában rejlő lehetőségeket most a Louis Vuitton ház aknázta ki, amikor bemutatta azokat a nőket, akik mellett lehet, hogy óvatlanul elsétálnánk az óbudai piacon.

lvsmink_mEgy hónappal azután, hogy Marc Jacobs a Louis Vuitton házat vezető desinger megjelentette saját, Marc's models című kampány videóját, a divatház újabb csapást mért a kozmetikai ipar vívmányaira.

 

Az itt látható videóban a modellek mást sem viselnek, csak saját fiatalságukat.

A néhány nappal ezelőtt megjelent, legújabb zero smink akcióban pedig a divatház modelljei szerepelnek egy képmontázson maguk természetes valójában, ahogy modellcastingra illik érkezni. A montázson olyan szupermodellek szerepelnek, mint Alessandra Ambrosio, Coco Rocha, Adriana Lima, Bar Refaeli, Karolina Kurkova, Laetitia Casta, vagy Elle Macpherson - akinél egyébként esélyes, hogy egy kevés alapsminket használt. Lehetséges, hogy az óbudai piacon elsétálnánk néhányuk mellett a dinnyék közt, de szerencséjükre a divatszakma hozzáértői nem sétáltak el mellettük.

lvsmink


Miután a smink nélküli megjelenés bő egy éve trend a divatszakmában, valószínűleg átütő szemléletformáló ereje már nem lesz, és egy-egy további akció nem fogja rombolni a Photoshop népszerűségét. A zero smink széles körben elterjedt, nemrég a tizenéves orosz divattervező Kira Plastinina jelentette ki, hogy már az erős sminkhez szokott orosz nők körében sem divat a túlzott arcfestés. A tervező március végén mutatta be új, Lublu vámpírkollekcióját az orosz Volvo Fashion Weeken. ahol a modelljei smink nélkül léptek a kifutóra.

A trendhez igazodva a következő oktatóvideóban elsajátíthatjuk azt a technikát, amellyel elérhető, hogy úgy nézzünk ki, mintha nem sminkeltünk volna.

 

Blogmustra